עוגת אולף


לפני הכל… זוהי אמנם עוגה בהכנה ביתית, אבל היא דורשת השקעה של סבלנות וזמן.
אם בכ"ז נעניתן לאתגר – צפויה לכן הנאה צרופה בסוף העבודה.  בהצלחה!


החומרים לעוגת הווניל:

(לכל המתכון השתמשו ב
כוס מדידה של 240 מ"ל)
21/2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר
1 כוס חלב
3/4 כוס שמן
4 ביצים גדולות
21/2 כפיות אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ

אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
  2. לשמן ולקמח מעט את התבנית.
  3. להקציף את הביצים והסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ואחידה.
  4. להוסיף את שאר החומרים ולערבב היטב. להקציף את התערובת כדקה במהירות בינונית.
  5. לאפות בתנור במשך 30-45 דקות (לאחר 30 דקות מומלץ לבדוק אם העוגה כבר מוכנה, אם לא, לבדוק שוב כל 3-5 דקות).
    olaf_cake

החומרים לעוגת השוקולד:
2 כוסות סוכר
13/4 קמח רגיל
3/4 כוס קקאו
11/2 כפיות אבקת אפייה
11/2 כפיות סודה לאפייה
1 כפית מלח
2 ביצים
1 כוס חלב
1/2 כוס שמן
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס מים רותחים
2 תבניות אפייה בקוטר 22 ס"מ כל אחת

אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור לטמפרטורה של 180 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה גדולה לערבב סוכר, קמח, קקאו, אבקת אפייה, סודה לאפייה ומלח.
  3. להוסיף לתערובת ביצים, חלב, שמן ותמצית וניל. להקציף את התערובת למשך 2 דקות במהירות בינונית.
  4. להוסיף לתערובת את כוס המים הרותחים.
  5. לצקת את התערובת לשתי התבניות ולהכניס לתנור האפייה.
  6. לאפות במשך 30-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא נקי.
  7. לצנן את העוגה למשך 10 דקות ורק אחרי להפוך ולשחרר אותה מתבנית האפייה.

החומרים לקרם:
3 כוסות אבקת סוכר
1 כוס חמאה רכה (לא מלוחה)
1 כף שמנת מתוקה (או שמנת לבישול)
1 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה:

  1. להקציף את החמאה ואבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת חלקה. ולאחר מכן להקציף עוד כ-3 דקות במהירות בינונית.
  2. להוסיף לתערובת את השמנת המתוקה והווניל ולהמשיך להקציף. במידת הצורך ניתן להוסיף עוד שמנת מתוקה.
  3. להקציף למשך דקה נוספת, או עד שהתערובת מתעבה.
  4. להניח בצד קערית עם כמות קטנה של קרם, להוסיף לה מעט צבע מאכל כתום ולערבב היטב.

רויאל אייסינג
להכנה רויאל אייסינג הקישו כאן, במקרה זה יש להוסיף צבע מאכל כתום.
ניתן לרכוש רויאל אייסינג מוכן בצבע כתום

החומרים להשלמת עוגת אולף:
צבע מאכל כתום (למקרה שבחרתם להכין רויאל אייסינג בעצמכן)
שוקולד מריר
שקיות זילוף
מטבעות שוקולד (או עוגיות שוקולד)
מקלות בייגל

הכנת עוגת אולף:
olaf_cake11. למרוח שכבה דקה מהקרם על שתי עוגות השוקולד. לחצות את עוגת הווניל לשני חלקים ולהניח כל חלק על עוגות השוקולד, ראו תמונה למטה.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

olaf_cake22. לסמן על העוגות את הצורה הבאה – ראו תמונה למטה. (ניתן לצייר את הצורה על נייר ולחברו בעזרת קיסמים לעוגות, או להכניס מעט מהקרם לשקית זילוף ובעזרתה לסמן את הצורה). את שאריות העוגה להניח בצד.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

olaf_cake33. לצפות היטב את שני החלקים בקרם. להשאיר בצד קרם ליצירה וציפוי של כפות הרגליים והאף.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

יצירת הרגליים והאף:
4. לערבב את שאריות העוגה עם הקרם (להשאיר עוד מעט קרם לציפוי מאוחר יותר) ליצירת מעין בצק. ליצור ממנו את שני עיגולי הרגליים והאף ולהניח במקפיא למשך מספר שעות.
5. להוציא מן המקפיא ולמרוח את כפות הרגליים בקרם לבן ואת האף ברויאל אייסינג כתום.
6. להמיס את השוקולד ולהכניס לשקית זילוף. לצייר את הפה (ראו תמונה ראשית למעלה) והגבות.
7.להניח על העוגה את האף וכפות הרגליים
8. להניח את מטבעות השוקולד ליצירת העיניים והכפתורים.
9. ליצירת הידיים: להשתמש במקלות בייגל ולהדביק אותם בעזרת שוקולד מומס.

סוף סוף תם ונשלם – בתיאבון ובהנאה לאופים ולחוגגים!

עוד באתר: