ארטיק שוקולד


חומרים:
כוסות חד פעמיות (רגילות וקטנות)
מקלות ארטיק או מקל עגול בינוני (קונים בחנויות יצירה)
לארטיק:
2 מיכלים שמנת מתוקה
1 צנצנת קטנה נוטלה
2 כפות אינסטנט פודינג שוקולד
לתוספות:
פירורי עוגיות מרוסקותארטיק שוקולד
סירופ שוקולד או שוקולד מומס

לציפוי:
400 גרם שוקולד מריר מומס ופושר
3-4 כפות שמן
אפשרות: סוכריות צבעוניות

 

 

מכינים את הארטיק:
טורפים מיכל שמנת מתוקה עם נוטלה, אפשר לחמם מעט במיקרוגל אם השוקולד לא מתערבב טוב פנימה. בקערת מיקסר מקציפים מיכל שמנת מתוקה ופודינג שוקולד לקבלת קצפת יציבה מוסיפים את תערובת הנוטלה ומקציפים יחד עוד 10 שניות. מוסיפים פנימה פירורי עוגיות. מזלפים מעל סירופ שוקולד ומערבבים בעדינות למראה שיש. ממלאים כמעט עד הקצה כוסות חד פעמיות קטנות. נועצים פנימה את המקל. מקפיאים להתקשות.

מצפים:
מערבבים שוקולד מומס עם שמן. משחררים את הארטיקים מהכוסות (בלחיצה, אפשר לגזור את הכוסות כדי להקל על החילוץ) וטובלים בשוקולד לציפוי (בשלב זה אפשר לצפות בסוכריות צבעוניות). אוכלים מיד או שומרים במקפיא.