הבלון מתנפח מעצמו…


החומרים:
בלונים

2 כפות אבקת סודה לאפייה (לכל בקבוק)
חומץ
משפך קטן
בקבוק בעל פתח צר (כך שאפשר יהיה "להלביש" עליו את קצה הבלון)
אפשרי: צבעי מאכל

 

 

 

אופן הניסוי:

  1. למלא את הבקבוק בחומץ. למראה ססגוני יותר אפשר להוסיף לחומץ צבעי מאכל.
  2. בעזרת המשפך לשים מעט אבקת סודה לאפייה בתוך הבלון.
  3. להלביש את צוואר הבלון על צוואר הבקבוק (לשמור שעדיין הסודה לאפייה לא תיפול לחומץ שבבקבוק).
  4. להרים את הבלון מעלה – כך שכל אבקת הסודה לאפייה תיפול לתוך החומץ.
  5. וראה זה פלא – הבלון התנפח מעצמו!

כיצד זה קרה?
אבקת הסודה לאפייה והחומץ יצרו תגובה כימית שהתוצאה שלה היא יצירת גז דו-תחמוצת הפחמן (CO2). הגז הוא שגרם לניפוח הבלון.