זיגוגים ללא צבעי מאכל


הזיגוגים אינם מכילים צבעי מאכל!

זיגוג צהוב – לימוןזיגוג צהוב ואדום
החומרים (ל-4 כוסות):

200 גרם חמאה, ללא מלח, רכה בטמפרטורת החדר
3 כוסות אבקת סוכר מנופה
1 כפיות תמצית וניל
1 כפית מיץ לימון
1 קליפת לימון מגוררת
2 כפות סירופ תירס
1 כף חלב

אופן ההכנה:
במקצף חשמלי להקציף את החמאה עד שמתקבל קרם אוורירי. להוסיף את שאר החומרים ולהקציף עד שמתקבלת תערובת חלקה.

 

זיגוג אדום – תות שדה/אוכמניות
החומרים (ל-4 כוסות):

200 גרם חמאה, ללא מלח, רכה בטמפרטורת החדר
1/4 כוס ריבת תותים או אוכמניות
31/2 כוסות אבקת סוכר מנופה
2 כפיות תמצית וניל
1 כף חלב

אופן ההכנה:
במקצף חשמלי להקציף את החמאה עד שמתקבל קרם אוורירי. להוסיף את שאר החומרים ולהקציף עד שמתקבלת תערובת חלקה.

זיגוג סגול

 

 

זיגוג סגול
החומרים:
180 גרם שוקולד לבן קצוץ גס
160 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה
100 גרם חמאה רכה
100 גרם אבקת סוכר
50 גרם אוכמניות/פטל מהקפאה

 

אופן הכנה:

  1. שמים שוקולד לבן בקערה. מרתיחים שמנת בסיר ויוצקים על השוקולד. משהים דקות אחדות ומערבבים למרקם חלק. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות עד שהגנאש קר (אפשר להקפיא לזירוז התהליך).
  2. מעבירים את הגנאש הקר לקערת מיקסר, מוסיפים חמאה ואבקת סוכר ומקציפים עם וו גיטרה 3 דקות לקרם אוורירי. מוסיפים אוכמניות ומערבלים עוד כדקה עד שמתערבב בצורה אחידה בזיגוג.

זיגוג לימון

 

 

 

זיגוג לימון
החומרים:
200 גרם אבקת סוכר
8-7 כפות מיץ לימון מסונן
כמה טיפות תמצית וניל (עדיף טבעית)


אופן ההכנה:
1. מחממים את מיץ הלימון עד שהוא חם מאוד אך לא רותח.

2. בסיר אחר מנפים את אבקת הסוכר. מוסיפים בהדרגה את המיץ החם, תוך עירבוב, עד שהתערובת מכסה את חלקה האחורי של כף בשיכבה דקה ואחידה (אם הזיגוג דליל מדי הוא ייספג בעוגה ואם הוא סמיך מדי אי אפשר יהיה למרוח אותו). מוסיפים את תמצית הווניל.
3. מעמידים את הסיר ומניחים לזיגוג להתחמם מעל להבה נמוכה 2-1 מאוד דקות עד שהזיגוג פושר.
4. משתמשים מיד, לפני שהזיגוג מתקרר ומתקשה.