חידון הפופקורן


 

1. מדוע הפופקורן "קופץ"?
א. בגלל החום
ב. בגלל המים שבגרגיר התירס
ג. בגלל הקליפה הקשה שלו
ד. עדיין לא גילו את הסיבה

2. בעבר נהגו להקפיץ פופקורן במחבת.
א. נכון
ב. לא נכון

3.  באיזו שנה החל המנהג של אכילת פופקורן בבתי הקולנוע?
א. 1945
ב. 1963
ג. 1912
ד. 1894

4. האינדיאנים באמריקה המרכזית השתמשו בפופקורן למאכל כבר לפני 7,000 שנה.
א. נכון
ב. לא נכון

5. מה קורה לפופקורן אם ממליחים אותו לפני שהוא תופח?
א. הוא לא מצליח לתפוח
ב. הוא מתרכך
ג. הוא מתקשה
ד. לא קורה לו כלום

6. הפופקורן (ללא תוספות) הוא מאכל בריא: אינו מכיל שומן וסוכר, דל בקלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים.
א. נכון
ב. לא נכון

7. באיזו טמפרטורה יתחילו גרגירי התירס לקפץ ולתפוח?
א. 200 מעלות צלזיוס
ב. 175 מעלות צלזיוס
ג. 100 מעלות צלזיוס
ד. 140 מעלות צלזיוס

8.  פופקורן היה המאכל הראשון שנוסה במיקרוגל.
א. נכון
ב. לא נכון

9. באיזו מדינה בארצות הברית קיימים שני מוזיאונים המוקדשים לפופקורן?
א. אינדיאנה
ב. סן פרנציסקו
ג. אילינוי
ד. אוהיו

10. ישנם סוגים שונים של גרגירי תירס וכולם יכולים להפוך לפופקורן.
א. נכון
ב. לא נכון

11. צ'רלס קריטור היה ממציא מכונת הפופקורן. באיזו שנה הוא המציא אותה?
א. 1893
ב. 1912
ג. 1887
ד. 1945

 

 

 

 

תשובות
1.ב'   2.א'   3.ג'   4.א'   5.ג'   6.א'   7.ב'   8.א'   9.ד'   10.ב'   11.א'