ילדים מכינים מיני פיצות


 

 את הפיצות האישיות מכינים בעיקר הילדים. הם לשים ומעצבים את הבצק, מכינים  את רוטב הפיצה (לא הכרחי) ובוחרים את התוספות המועדפות. חשוב לוודא לפני  המסיבה שאכן כל החומרים הדרושים נמצאים.
להכין מראש את הבצק (לא לאפות). לפזר קעריות עם תוספות שונות לפיצה: גבינה  צהובה מגוררת, זיתים, פטריות, גבינה צהובה חתוכה למשולשים, פלפלים אדומים  ועוד..

 

החומרים לבצק הפיצה (ל-4 פיצות אישיות בקוטר של כ-12 ס"מ):
1 שקית שמרים יבשים
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זיתילדים מכינים מיני פיצות ליום הולדת1 כוס מים חמים1 כפית מלח
3 כוסות קמח
ניירות אפייה משומנים קלות

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. לחמם מראש את התנור ל-200 מעלות.
  2. בקערה בינונית להמיס את השמרים במים חמים.
  3. להוסיף את שאר חומרי הבצק וללוש היטב.
  4. אחרי הלישה להשאיר את הבצק למשך 10-5 דקות.
  5. חלקו את הבצק ל-4 חלקים ותנו לילדים.
  6.  את הבצק אפשר ללוש בידיים. לבקש מן האורחים ליטול ידיים, לייבש ולטבול אותם במעט קמח כדי למנוע את הידבקות הבצק.
  7. עודדו את הילדים ליצור צורות שונות מן הבצק (משולשים, ריבועים, כוכבים ועוד כיד הדמיון). מניחים את הבצקים על נייר אפייה משומן.
  8. השגיחו שלא ישימו צורות דקות מידי של בצק כי הם עלולים להישרף. על הבצק להיות בעלי עובי של כ-3 מ"מ.
  9. להכניס את הבצקים לתנור למשך 15-10 דקות או עד שיזהיבו מעט.