ילדים מכינים – עוגה בגביע


עוגה בגביע גלידה – חוויית אפייה לילדים!

 במידה והילדים בוגרים מספיק הם יכולים להכין את כל המתכון בעצמם.  מומלץ לדאוג מראש לכל המרכיבים כולל קישוטים לגביעים שיונחו בקעריות  נפרדות על השולחן.
לילדים הקטנים יותר – מומלץ להכין מראש את העוגות בגביעים ולהניח להם  לקשט אותם לפי הטעם.

החומרים (ל-24 גביעים):
80 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)ילדים מכינים ליומולדת - עוגה בגביע
120 גרם חמאה בוטנים רכה
11/2 כוסות סוכר חום
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח רגיל

21/2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס חלב
24 גביעי גלידה ריקים
קרם לבן/קרם שוקולד
תבנית מאפינס
לקישוט: סוכריות צבעוניות/שוקולד , דובדבנים, סוכריות גומי /שוקולד
(וכל קישוט עוגה אחר שתמצאו לנכון)

 

 

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור מראש ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה להקציף את החמאה, חמאת בוטנים והסוכר עד שמתקבלת תערובת אוורירית.
  3. להוסיף לקערה את הביצים ותמצית הוניל.
  4. בקערה נפרד לערבב את כל החומרים היבשים.
  5. להוסיף בהדרגה את החומרים היבשים והחלב לתערובת החמאה, תוך כדי הקצפה.
  6.  להניח את גביעי הגלידה בתבנית המאפינס. להניח בכל גביע כ-3 כפות מתערובת העוגה כך שיישאר רווח של כ-2 ס"מ מהחלק העליון של הגביע.
  7. לשים בתנור שחומם מראש למשך 30-25 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז הגביע יוצא יבש.