החומרים לבצק הסוכר:
4 כוסות קמח רגיל
3 כפות אבקת אפייה
200 גרם חמאה
2 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית מלח
נייר אפייה
החומרים להשלמת העוגיות:
שקית תה (לא משומשות…)
סרגל
סכין חיתוך
חוט עבה לתפיסת "שקית התה"
שוקולד צ'יפס
1 כף חמאה
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
- להקציף את החמאה והסוכר ולהוסיף בהדרגה את הביצים ותמצית הווניל.
- בקערה נפרדת לערבב את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה ומלחץ
- להוסיף את החומרים היבשים לתערובת החמאה והביצים ולבחוש היטב.
- לרדד את הבצק לעובי של כ-½ ס"מ. קריצת העוגיות: להשתמש בשקית התה לסימון קווי המתאר של העוגיות. לחתוך את העוגיות לצורת שקיות תה בעזרת סרגל וסכין. להניח את העוגיות על נייר אפייה (לא משומן).
- ליצור חור בקצה העליון של העוגיות בעזרת פייה של שקית זילוף (עיפרון/עט – בחלק שאינו משמש לכתיבה, או בכל שיטה אחרת שתבחרו).
- על מנת שהחור לא ייסגר במהלך האפייה – לשים את העוגיות (כשהן מונחות על נייר האפייה) במקפיא למשך 15-10 דקות.
- להניח בתנור שחומם מראש למשך 10-8 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להיות חומות בקצוות.
- להוציא את העוגיות מהתנור ולהניח על רשת מתכת לצינון.
- להשחיל לחור את החוט (אפשר להדביק לחוט פתקית קטנה עם כיתוב או ציור)
- להמיס את השוקולד במיקרוגל, או בסיר אידוי כפול. להוסיף לו כף חמאה ולערבב.
- לטבול קצת פחות ממחצית העוגייה בשוקולד. להניח לייבוש על נייר שעווה.