עוגיות בצורה שקיות תה


החומרים לבצק הסוכר:
4 כוסות קמח רגיל
3 כפות אבקת אפייה
200 גרם חמאה
2 כוסות סוכר
2 כפיות תמצית וניל
1 כפית מלח
נייר אפייה

החומרים להשלמת העוגיות:
שקית תה (לא משומשות…)
סרגל
סכין חיתוךעוגיות בצורה שקיות תה
חוט עבה לתפיסת "שקית התה"
שוקולד צ'יפס
1 כף חמאה

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. להקציף את החמאה והסוכר ולהוסיף בהדרגה את הביצים ותמצית הווניל.
  3. בקערה נפרדת לערבב את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפייה ומלחץ
  4. להוסיף את החומרים היבשים לתערובת החמאה והביצים ולבחוש היטב.
  5. לרדד את הבצק לעובי של כ-½ ס"מ.  קריצת העוגיות: להשתמש בשקית התה לסימון קווי המתאר של העוגיות. לחתוך את העוגיות לצורת שקיות תה בעזרת סרגל וסכין. להניח את העוגיות על נייר אפייה (לא משומן).
  6. ליצור חור בקצה העליון של העוגיות בעזרת פייה של שקית זילוף (עיפרון/עט – בחלק שאינו משמש לכתיבה, או בכל שיטה אחרת שתבחרו).
  7. על מנת שהחור לא ייסגר במהלך האפייה – לשים את העוגיות (כשהן מונחות על נייר האפייה) במקפיא למשך 15-10 דקות.
  8. להניח בתנור שחומם מראש למשך 10-8 דקות, או עד שהעוגיות מתחילות להיות חומות בקצוות.
  9. להוציא את העוגיות מהתנור ולהניח על רשת מתכת לצינון.
  10. להשחיל לחור את החוט (אפשר להדביק לחוט פתקית קטנה עם כיתוב או ציור)
  11. להמיס את השוקולד במיקרוגל, או בסיר אידוי כפול. להוסיף לו כף חמאה ולערבב.
  12. לטבול קצת פחות ממחצית העוגייה בשוקולד. להניח לייבוש על נייר שעווה.