עוגיות קלות להכנה שכיף לאכול אותן!
מומלץ להכין יום מראש
החומרים (ל-20 עוגיות):
½ כוס סוכר חום
½ כוס חמאה רכה
2 כפות מים
1 כפית תמצית וניל
½1 כוס קמח
20 מקלות בייגל
2 כפות חמאה
2/3 כוס שוקולד צ'יפס
נייר אפייה
אפשרות: סוכריות חמאה
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה בינונית לערבב את הסוכר החום, הקמח, המים ותמצית הווניל. להוסיף את הקמח והמלח.
- לקרוץ מהבצק 20 כדורים, בקוטר של כ-3 ס"מ כל אחד.
- להניח את מקלות הבייגל על נייר אפייה (לא משומן). לשטח את כדורי הבצק בקצה כל מקל בייגל. ללחוץ את הכדורים במזלג ליצירת "המטאטא".
- לאפות במשך כ-12 דקות, עד שכדורי הבצק יהיו מוכנים לאכילה (להשתדל לא להשחים את הכדורים).
- להסיר את נייר האפייה ולהניח לצינון למשך כ-30 דקות.
- להניח את העוגיות שהצטננו על נייר אפייה. לחמם במיקרוגל או בסיר אידוי כפול את השוקולד צ'יפס והחמאה.
- לצקת את תערובת השוקולד על מקלות הבייגל.
- אפשרות: להמיס את סוכריות החמאה ולטפטף על כל עוגייה.
- להניח לשוקולד להתקשות ולאחסן בכלי אטום עד להגשה.