החומרים:
הבצק מצוין לשימושים רבים.
החומרים הם לכמות גדולה ולכן אפשר לעטוף ולהקפיא חלק ממנו
230 גרם חמאה רכה (לא מלוחה)
3 כוסות סוכר
4 ביצים
1 כף תמצית וניל
7 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה1 כפית מלח
צבעי מאכל (לפי בחירה)
נייר פרגמנט
אופן ההכנה:
- לשים במערבל את החמאה והסוכר ולערבל עד לקבלת מרקם חלק.
- להוסיף את הביצים ותמצית הווניל ולערבל. להוסיף את שאר החומרים היבשים ולערבל.
- לחלק את צבעי המאכל לקעריות: לשים בכל קערית כ-¼ עד ½ כפית צבע מאכל.
- לחלק את הבצק לקעריות ולערבב אותו עם צבעי המאכל.
- לקחת פיסות של בצק מכל קערית ולהניח על נייר פרגמנט. לגלגל את הבצק וליצור מעין נקניקייה צבעונית.
- לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהניח במקרר למשך שעתיים לפחות.
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
- לחתוך את הבצק לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ.
- לשים בתנור במשך 10-8 דקות, שימו לב שהקצוות לא ישרפו.