עוגיות כדור הארץ


החומרים לעוגיות:
11/2 כוסות סוכר לבן
11/2 כוסות סוכר חום
150 גרם חמאה מרוככת
150 גרם חמאה
3 ביצים
11/2 כפיות תמצית וניל
11/2 כפיות סודה לאפייה
11/2 כפיות קינמון
3/4 כפית אבקת אפייה
3/4 כפית מלח
3 כוסות קמח
41/2 כוסות שיבולת שועל (לא לבישול מהיר)
נייר אפייה
אפשרי:  11/2 כוסות שוקולד צ'יפס לבןעוגיות כדור הארץ
לקישוט:
צבע מאכל ירוק (משחה)
צבע מאכל כחול (משחה)
2 שקיות זילוף

החומרים לרויאל אייסינג:
4 חלבונים
4 כוסות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל

 

 

 

אופן הכנת העוגיות:

  1. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. להקציף את הסוכר, החמאה (הקשה והרכה), ולהוסיף בהדרגה את הביצים.
  3. בקערה נפרדת לערבב את הסודה לשתייה, אבקת האפייה, הקינמון, המלח והקמח.
  4. להוסיף בהדרגה את התערובת היבשה לתערובת הביצים והחמאה ולבחוש היטב.
  5. להוסיף את השיבולת שועל וסוכריות השוקולד צ'יפס.
  6. בעזרת כף לצקת את התערובת לנייר האפייה, לדאוג להשאיר מרווח בין העוגיות שלא תדבקנה במהלך האפייה.
  7. לאפות במשך 10-8 דקות, או עד לקבלת צבע חום בהיר.

אופן הכנת הרויאל אייסינג:

  1. להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.
  2. להוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר ותמצית הוניל.
  3. להקציף במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף סמיך.

קישוט העוגיות:

  1. לצבוע את הרויאל אייסינג בדרך הבאה: 1/2 בצבע כחול, 1/4 בצבע ירוק, 1/4 בצבע לבן.
  2. השתמשו בצבע הירוק לצביעת אדמה, בכחול לצביעת מים ובלבן לסימון השוליים.