החומרים לעוגיות:
11/2 כוסות סוכר לבן
11/2 כוסות סוכר חום
150 גרם חמאה מרוככת
150 גרם חמאה
3 ביצים
11/2 כפיות תמצית וניל
11/2 כפיות סודה לאפייה
11/2 כפיות קינמון
3/4 כפית אבקת אפייה
3/4 כפית מלח
3 כוסות קמח
41/2 כוסות שיבולת שועל (לא לבישול מהיר)
נייר אפייה
אפשרי: 11/2 כוסות שוקולד צ'יפס לבן
לקישוט:
צבע מאכל ירוק (משחה)
צבע מאכל כחול (משחה)
2 שקיות זילוף
החומרים לרויאל אייסינג:
4 חלבונים
4 כוסות אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנת העוגיות:
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
- להקציף את הסוכר, החמאה (הקשה והרכה), ולהוסיף בהדרגה את הביצים.
- בקערה נפרדת לערבב את הסודה לשתייה, אבקת האפייה, הקינמון, המלח והקמח.
- להוסיף בהדרגה את התערובת היבשה לתערובת הביצים והחמאה ולבחוש היטב.
- להוסיף את השיבולת שועל וסוכריות השוקולד צ'יפס.
- בעזרת כף לצקת את התערובת לנייר האפייה, לדאוג להשאיר מרווח בין העוגיות שלא תדבקנה במהלך האפייה.
- לאפות במשך 10-8 דקות, או עד לקבלת צבע חום בהיר.
אופן הכנת הרויאל אייסינג:
- להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף יציב.
- להוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר ותמצית הוניל.
- להקציף במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף סמיך.
קישוט העוגיות:
- לצבוע את הרויאל אייסינג בדרך הבאה: 1/2 בצבע כחול, 1/4 בצבע ירוק, 1/4 בצבע לבן.
- השתמשו בצבע הירוק לצביעת אדמה, בכחול לצביעת מים ובלבן לסימון השוליים.