עוגיות שילדים מכינים


בצק נוח לעבודה שגם ילדים יכולים ליצור ממנו צורות בקלות
מתוך ספרה של מיכל לוי-אלחלל "עוגיות ועוד"

החומרים (ל30 עוגיות):
250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2/3 כוס סוכר (130 גרם)
1/4 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
לזיגוג*:
1/2 כוס אבקת סוכר
3 כפות מיםעוגיות שילדים מכיניםמעט צבע מאכל
* באתר מתכונים להכנת זיגוגים ללא צבע מאכל




אופן ההכנה:

  1. שמים את החמאה, הסוכר, המלח ותמצית הווניל בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה, כ-2 דקות, עד שהחמאה מבהירה במקצת. מנפים את הקמח לתוך הקערה ומערבבים במהירות נמוכה, עד שכל הקמח נבלע בבצק.
  2. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ואוספים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעתיים לפחות (עדיף למשך הלילה).
  3. מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים תבנית תנור אפייה.
  4. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי של כ-3/4 ס"מ (או קצת יותר עבה כדי להקל על הילדים).  קורצים מהבצק צורות בעזרת חותכי עוגיות ומסדרים אותן בתבנית (אם לא אופים מייד רצוי בינתיים לאחסן את התבנית במקרר). אופים כ-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים בכלי סגור.

אחרי הצינון אפשר להוסיף לעוגיות זיגוג פשוט וצבעוני:
מערבבים 1/2 כוס אבקת סוכר עם 3 כפות מים ומעט צבע מאכל, מברישים את העוגיות וממתינים עד לייבוש.