עוגת אדנית פרחים


עוגה מדהימה שדורשת "קצת" השקעה…

 

החומרים לפרחים:
½1 חבילה שוקולד לבן
צבע מאכל צהוב
12 עוגיות בצורת פרח
12 מקלות ארטיק או מקלות לסוכריות (בחנויות לממכר מוצרי מאפה) יש לצבוע שליש מהמקלות בצבע ירוק
12 סוכריות עגולות אדומות
1 כוס קרם לבן
שקית זילוף
נייר שעווה

החומרים לעוגה:
½1 כוסות קמח רגיל
½ כפית אבקת אפייהעוגת אדנית פרחים ¼ כפית אבקת סודה לאפייה
1/8 כפית מלח
115 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר חום בהיר
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
½ כוס חלב
½ כוס שוקולד צ'יפס
תבנית אפייה לאינגליש קייק בגודל של כ 22X12 ס"מ

החומרים לציפוי:
½1 כוסות שמנת מתוקה
 1/3 כוס חמאת בוטנים רכה
2 כפות סוכר

החומרים לקישוט:
10 עוגיות אוריאו שבורים
400 גרם גלילי ופל במילוי שוקולד

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. לכסות תבנית גדולה בנייר שעווה ולהניח בתוכה את העוגיות.
  2. להמיס את השוקולד הלבן במיקרוגל או בסיר אידוי. להוסיף טיפות של צבע מאכל צהוב עד לקבלת הצבע הרצוי.
  3. להשאיר כ-3 כפות מן השוקולד בצד. את שאר השוקולד לצקת  על כל עוגייה. להצמיד את מקלות הארטיק לחלק התחתון של כל עוגייה.
  4. להניח את העוגיות בצד למשך כ-15 דקות.
  5. להדביק במרכז כל עוגייה סוכרייה בעזרת 3 כפות השוקולד שהושאר בצד (אם הוא התקשה לחמם שוב במיקרוגל).
  6. לשים את הקרם הלבן בשקית הזילוף ולהזליף על העוגיות את קווי המתאר של עלי הכותרת. להניח את העוגיות בצד.
  7. לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  8. לשמן את תבנית האפייה.
  9. בקערה גדולה להקציף במהירות גבוהה את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה. להוסיף בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הביצים. להוסיף את תמצית הווניל ולהוריד להקצפה במהירות נמוכה. להוסיף לסירוגין את הקמח והחלב. להוסיף את השוקולד צ'יפס.
  10. לצקת את התערובת לתבנית המשומנת, ליישר את שטח הפנים ולהכניס לתנור שחומם מראש למשך 50-45 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא נקי. להעביר את התבנית לרשת מתכת ולקרר למשך 10 דקות. להפוך את העוגה על רשת המתכת ולהניח לה להתקרר לגמרי.
  11. להכנת הציפוי: להקציף שמנת מתוקה, חמאת בוטנים וסוכר עד לקבלת קצפת רכה (לא להקציף יתר על המידה כי יתקבל קצף גרגירי).
  12. לחתוך את העוגה בצורה אופקית. לשים את החלק התחתון על קרטון או מגש.
  13. למרוח על החלק התחתון ¾ כוס מהציפוי. לשים את החלק השני על החלק התחתון ולצפות את כל העוגה בציפוי שנשאר. לפזר על העוגה את שברי עוגיות האוריאו.
  14. להדביק את גלילי הוופל מסביב לעוגה עד שכל הדפנות יכוסו לגמרי. להניח את העוגה במקרר למשך 30 דקות.
  15. לנעוץ את "הפרחים" בעוגה.