עוגת בננות ויוגורט


עוגה טעימה וגם בריאה!

החומרים להכנת הבסיס:
2 כוסות שיבולת שועל

1 כוס תמרים מגולענים או ¾ כוס ממרח תמרים
1 כפית תמצית וניל
2 כפות מיץ תפוזים
2 כפות קקאו

החומרים להכנת המילוי:
2 דפי  ג'לטין

¼ כוס מים רותחים
4 בננות מעוכות
1 כוס חלב משומרעוגת בננות ויוגורט½ כפית תמצית וניל
1 כוס יוגורט

לקישוט: 2 בננות ומעט מיץ לימון
אפשרות: לצפות את העוגה בקצפת

אופן ההכנה:

  1. מערבלים יחד במערבל מזון את כל חומרי הבסיס עד לקבלת תערובת אחידה. מהדקים את התערובת לתבנית פאי ושמים במקרר.
  2. להכנת המילוי: ממיסים את הג'לטין במים רותחים. מעבדים במעבד מזון את שאר החומרים עד שמתקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את החלב המשומר, היוגורט ותמצית הווניל. מערבבים היטב מוסיפים את הג'לטין המומס, מערבבים שוב יוצקים לתבנית הפאי ומקררים במקרר למשך 4 שעות לפחות.
  3. לפני ההגשה: חותכים את הבננות לעיגולים ומסדרים על העוגה. מזלפים את הבננות את מיץ הלימון על מנת למנוע השחמה ומגישים לבריאות ובתיאבון!