החומרים:
עוגה בסיסית/שוקולד אפויה (בתבנית 22-24 ס"מ)
4 כוסות קרם לבן
צבע מאכל * (לפי הטלטבי הרצוי)
אבקת קקאו
קיסמים
נייר שעווה
בריסטול לבן
סוליית פירות מיובשים – חומים ואדומים
סלילי סוכריות סוס (ליקוריץ) – בצבע הטלטבי שנבחר
סוכריות מנטה בגודל בינוני
* הערה: באתר מתכונים להכנת זיגוגים ללא צבע מאכל.
אופן ההכנה:
- לחלק את הזיגוג הלבן: 3 כוסות בקערה אחת ו-1 כוס בקערה אחרת.
- לטפטף כ-12-15 טיפות צבע מאכל (הנבחר) לקערה עם 3 כוסות הזיגוג.
- להוסיף 1 כף אבקת קקאו לזיגוג בקערה השנייה (שבו 1 כוס זיגוג).
- ליצירת האוזניים: לחתוך כ-3 ס"מ בצורת משכבת העוגה בכל צד ולהניח בצד העוגה. אפשר להדק אותם לעוגה בעזרת קיסמים.
- לסמן צורת אליפסה על נייר השעווה, לגזור ולהניח את הנייר על פני העוגה.
- לצקת מסביב לנייר את הזיגוג עם צבע המאכל שנבחר.
- להסיר את נייר השעווה. למרוח את החלק בזיגוג המתאים לצבע הפנים (הזיגוג עם אבקת הקקאו). יש להקפיד שהזיגוג יהיה עבה מספיק כדי ליצור את בליטת האף ואת השקערוריות לעיניים.
- לחתוך 2 עיגולים לבנים מן הבריסטול הלבן. להניח על העיגולים הלבנים 2 עיגולים קטנים יותר מהפרי החום ליצירת העיניים. לשים שתי סוכריות מנטה בגודל בינוני על העיגולים ליצירת האישונים.
- לחתוך ליקוריץ אדום בצורת פה מחייך ולהניח על פני הטלטבי.
- מן הליקוריץ האדום ליצור את האנטנה בקצה הראש. אפשר להשתמש בקיסם לחיבור האנטנה לראש.
לא לשכוח להסיר את הבריסטול (המכסה את העיניים…) לפני האכילה! בתיאבון!