עוגת טלטביס


החומרים:
עוגה בסיסית/שוקולד אפויה (בתבנית 22-24 ס"מ)

4 כוסות קרם לבן
צבע מאכל * (לפי הטלטבי הרצוי)
אבקת קקאו
קיסמים
נייר שעווה
בריסטול לבן
סוליית פירות מיובשים – חומים ואדומים
סלילי סוכריות סוס (ליקוריץ) – בצבע הטלטבי שנבחר
סוכריות מנטה בגודל בינוני
* הערה: באתר מתכונים להכנת זיגוגים ללא צבע מאכל.עוגת טלטביס

אופן ההכנה:

  1. לחלק את הזיגוג הלבן: 3 כוסות בקערה אחת ו-1 כוס בקערה אחרת.
  2. לטפטף כ-12-15 טיפות צבע מאכל (הנבחר) לקערה עם 3 כוסות הזיגוג.
  3. להוסיף 1 כף אבקת קקאו לזיגוג בקערה השנייה (שבו 1 כוס זיגוג).
  4. ליצירת האוזניים: לחתוך כ-3 ס"מ בצורת משכבת העוגה בכל צד ולהניח בצד העוגה. אפשר להדק אותם לעוגה בעזרת קיסמים.
  5. לסמן צורת אליפסה על נייר השעווה, לגזור ולהניח את הנייר על פני העוגה.
  6. לצקת מסביב לנייר את הזיגוג עם צבע המאכל שנבחר.
  7. להסיר את נייר השעווה. למרוח את החלק בזיגוג המתאים לצבע הפנים (הזיגוג עם אבקת הקקאו). יש להקפיד שהזיגוג יהיה עבה מספיק כדי ליצור את בליטת האף ואת השקערוריות לעיניים.
  8. לחתוך 2 עיגולים לבנים מן הבריסטול הלבן. להניח על העיגולים הלבנים 2 עיגולים קטנים יותר מהפרי החום ליצירת העיניים. לשים שתי סוכריות מנטה בגודל בינוני על העיגולים ליצירת האישונים.
  9. לחתוך ליקוריץ אדום בצורת פה מחייך ולהניח על פני הטלטבי.
  10. מן הליקוריץ האדום ליצור את האנטנה בקצה הראש. אפשר להשתמש בקיסם לחיבור האנטנה לראש.

        לא לשכוח להסיר את הבריסטול (המכסה את העיניים…) לפני האכילה!        בתיאבון!