החומרים:
¼4 כוסות קמח לבן מנופה
½1 כפות אבקת אפייה
1 כפית מלח
350 גרם חמאה (ללא מלח) רכה
3 כוסות סוכר
6 ביצים
41/2 כפיות תמצית וניל
11/2 כוסות חלב (להוסיף 6-8 כפות חלב לזיגוג בהמשך)
350 גרם חמאה רגילה
6 כוסות אבקת סוכר (מנופה)
צבע מאכל אדום (עדיף נוזלי)
צבע מאכל צהוב (עדיף נוזלי)
צבע מאכל שחור (בשפופרת) או זיגוג שוקולד
שקית זילוף – פיה בצורת כוכב ופיה רגילה, ישרה
תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ
אופן הכנת העוגה:
- לחמם את התנור לחום בינוני של 180 מעלות צלזיוס.
- לשמן את תבנית האפייה במעט חמאה רכה ולפזר מעט קמח.
- לנפות את הקמח, אבקת האפייה ¾ כפית מלח, להניח בצד.
- להקציף את החמאה (ללא מלח) והסוכר עד שתתקבל תערובת קלה ואוורירית.
- להוסיף, בהדרגה, את הביצים. להקציף אחרי כל תוספת.
- להוסיף ½2 כפיות תמצית וניל ולהקציף
- להוסיף מחצית מתערובת הקמח ולהקציף במהירות נמוכה, רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- להוסיף ½1 כוסות חלב ולהקציף במהירות נמוכה עד שהתערובת אחידה. להוסיף את המחצית השנייה של תערובת הקמח, להקציף קלות.
- לשים את העוגה במרכז התנור ולאפות 35-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש. להניח את העוגה בצד לקירור.
אופן הכנת הזיגוג:
- להקציף את החמאה הרגילה. להוסיף תוך כדי ההקצפה 2 כפיות תמצית וניל ו-¼ כפית מלח.
- להוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר – להוסיף כוס ולהקציף, כוס נוספת ולהקציף וכו'.
סידור העוגה:
- לחצות את העוגה המוכנה לשני חלקים. להניח את מחצית העוגה, כשהיא הפוכה, על מגש.
- לשים על מחצית העוגה כמות נדיבה מן הזיגוג
- לקבלת זיגוג כתום: להוסיף לזיגוג שנשאר 10 טיפות של צבע מאכל צהוב ו-4 טיפות של צבע מאכל אדום.
- להוסיף לזיגוג 6-8 כפות חלב ולהקציף עד שמתקבלת תערובת קלה ואוורירית. אם הזיגוג הוא קשה מידי, יש להוסיף מעט חלב עד שמתקבלת תערובת רכה שאפשר לצפות בה את העוגה.