עוגת לבה רותחת מ… שוקולד


את העוגה מומלץ להגיש מיד בתום ההכנה

 

 

החומרים:
120 גרם שוקולד מרירעוגת לבה רותחת מ... שוקולד
70 גרם חמאה
2/3 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס מים חמים
2 כפות מיץ תפוזים
2 ביצים
2 חלמונים
קורט מלח
2/3 כוס קמח רגיל
תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. לשמן את תבנית האפייה.
  3. להמיס את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בסיר אידוי כפול, להניח בצד.
  4. לערבב את מיץ התפוזים עם המים החמים ולהניח בצד.
  5. בקערה נפרדת לשים את אבקת הסוכר, הביצים, החלמונים והמלח. להקציף, להוסיף את מיץ התפוזים המעורב במים חמים ולהמשיך להקציף כ-2 דקות.
  6. להוסיף את תערובת השוקולד לתערובת הביצים ולטרוף עד שמתקבלת עיסה חלקה. להוסיף את הקמח ולערבב (לא לערבב יותר מידי).
  7. לשפוך את התערובת לתבנית המשומנת. לשים את התבנית במרכז התנור שחומם מראש למשך 12 דקות.
  8. המרכז יתקבל צמיגי מעט אך השוליים יהיו די יציבים.
  9. לחתוך מעט את השוליים בסכין (על מנת שהשוקולד יזלוג לצלחת).
  10. אפשרי: לפזר אבקת סוכר לקישוט.
  11. להגיש מיד.

הערה: אם אתם מעוניינים שהשוקולד לא יהיה נוזלי כל כך – אפשר להסתפק ב-2 כפות מים חמים.