את העוגה מומלץ להגיש מיד בתום ההכנה
החומרים:
120 גרם שוקולד מריר
70 גרם חמאה
2/3 כוס אבקת סוכר
1/4 כוס מים חמים
2 כפות מיץ תפוזים
2 ביצים
2 חלמונים
קורט מלח
2/3 כוס קמח רגיל
תבנית עגולה בקוטר 24-26 ס"מ
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות צלזיוס.
- לשמן את תבנית האפייה.
- להמיס את השוקולד והחמאה במיקרוגל או בסיר אידוי כפול, להניח בצד.
- לערבב את מיץ התפוזים עם המים החמים ולהניח בצד.
- בקערה נפרדת לשים את אבקת הסוכר, הביצים, החלמונים והמלח. להקציף, להוסיף את מיץ התפוזים המעורב במים חמים ולהמשיך להקציף כ-2 דקות.
- להוסיף את תערובת השוקולד לתערובת הביצים ולטרוף עד שמתקבלת עיסה חלקה. להוסיף את הקמח ולערבב (לא לערבב יותר מידי).
- לשפוך את התערובת לתבנית המשומנת. לשים את התבנית במרכז התנור שחומם מראש למשך 12 דקות.
- המרכז יתקבל צמיגי מעט אך השוליים יהיו די יציבים.
- לחתוך מעט את השוליים בסכין (על מנת שהשוקולד יזלוג לצלחת).
- אפשרי: לפזר אבקת סוכר לקישוט.
- להגיש מיד.
הערה: אם אתם מעוניינים שהשוקולד לא יהיה נוזלי כל כך – אפשר להסתפק ב-2 כפות מים חמים.