החומרים להכנת עוגה אחת (יש להכין שתי עוגות):
220 גרם חמאה
400 גרם סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
50 גרם אבקת קקאו
½ כפית מלח
½ כפית אבקת אפייה
תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ
החומרים לציפוי שוקולד:
80 גרם חמאה
40 גרם אבקת קקאו
4 כפות חלב
180 גרם אבקת סוכר
שוקולד לבן (לפנים של מיקי)
כפתורי שוקולד (עיגולים שטוחים של שוקולד)
שקית זילוף
אופן הכנה העוגה (שוב תזכורת – יש להכין שתי עוגות…):
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס ולשמן את תבנית האפייה.
- בקערה גדולה להמיס את החמאה במיקרוגל. להוסיף תוך בחישה קקאו, קמח, מלח ותמצית וניל.
- לצקת את התערובת לתבנית ולשים בתנור שחומם מראש למשך כ-35-30 דקות.
אופן הכנה הציפוי:
- להמיס את החמאה במחבת.
- כשהמחאה נמסה להוסיף את אבקת הקקאו, לערבב ולחמם על להבה נמוכה במשך דקה.
- להוריד מהאש ולהוסיף לתערובת את החלב ואבקת הסוכר.
סידור העוגה:
- להוציא את העוגות מתבניות האפייה.
- לחתוך מאחת העוגות שני עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ.
- להניח את שני העיגולים משני צידי העוגה השלמה.
- לצפות את כל העוגה בקרם שוקולד בעודה חמה.
- להמיס את השוקולד הלבן ולשים בשקית הזילוף – לצייר את קווי המתאר של מיקי.
- לקשט בסוכריות שוקולד את המצח והעיניים.