עוגת מיקי מאוס


החומרים להכנת עוגה אחת (יש להכין שתי עוגות):
220 גרם חמאה
400 גרם סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
50 גרם אבקת קקאו
½ כפית מלח
½ כפית אבקת אפייה
תבנית אפייה בקוטר 22 ס"מ

 

החומרים לציפוי שוקולד:
80 גרם חמאה
40 גרם אבקת קקאו
4 כפות חלב
180 גרם אבקת סוכר
שוקולד לבן (לפנים של מיקי)
כפתורי שוקולד (עיגולים שטוחים של שוקולד)
שקית זילוף

 

אופן הכנה העוגה (שוב תזכורת – יש להכין שתי עוגות…):

  1. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס ולשמן את תבנית האפייה.
  2. בקערה גדולה להמיס את החמאה במיקרוגל. להוסיף תוך בחישה קקאו, קמח, מלח ותמצית וניל.
  3. לצקת את התערובת לתבנית ולשים בתנור שחומם מראש למשך כ-35-30 דקות.

אופן הכנה הציפוי:

  1. להמיס את החמאה במחבת.
  2. כשהמחאה נמסה להוסיף את אבקת הקקאו, לערבב ולחמם על להבה נמוכה במשך דקה.
  3. להוריד מהאש ולהוסיף לתערובת את החלב ואבקת הסוכר.

סידור העוגה:

  1. להוציא את העוגות מתבניות האפייה.
  2. לחתוך מאחת העוגות שני עיגולים בקוטר של כ-10 ס"מ.
  3. להניח את שני העיגולים משני צידי העוגה השלמה.
  4. לצפות את כל העוגה בקרם שוקולד בעודה חמה.
  5. להמיס את השוקולד הלבן ולשים בשקית הזילוף – לצייר את קווי המתאר של מיקי.
  6. לקשט בסוכריות שוקולד את המצח והעיניים.