עוגת קרקס


להכנת העוגה יש להצטייד בזמן ובלא מעט סבלנות…

 

החומרים:
2 תבניות עגולות בקוטר 24 ס"מ
חמאה רכה ללא מלח לשימון התבנית
21/4 כוסות אבקת קקאו
41/2 כוסות קמח רגיל
41/2 כוסות סוכר
41/2 כפיות סודה לאפייה
1/4 2 כפיות אבקת אפייה
1/4 2 כפיות מלח
6 ביצים גדולות
1/4 2 כוסות ריוויון
1/4 2 כוסות מים חמים
1/כוס + 1 כף שמן
1 כף תמצית וניל
צבעי מאכל: אדום וצהוב
שקיות זילוף
קרם חמאה
עדשים לקישוט (לא הכרחי) ניתן להשיג בכל רשתות השיווק
אפשרות נוספת לקישוט: ביסקוויטים בצורת בעלי חיים, בעלי חיים מפלסטיק

 

אופן ההכנה:

  1. לחמם מראש את התנור ל-180 מעלות.
  2. לרפד את התבניות בנייר אפייה ולמרוח אותה בחמאה רכה. לפזר על נייר האפייה מעט אבקת קקאו.
  3. לנפות את הקקאו, הקמח, הסוכר, סודה לאפייה, אבקת אפייה ומלח לקערה. להפעיל את המערבל במהירות נמוכה ולהוסיף בהדרגה ריוויון, ביצים, מים חמים, תמצית וניל ושמן. לערבל עד שמתקבלת תערובת חלקה, כ-2 דקות.
  4. לחלק את התערובת באופן שווה בין שתי התבניות. לשים את שתי התבניות בתנור כשעה. לאחר מחצית השעה להחליף את המיקום של התבניות בתבניות. לנעוץ קיסם בתום האפייה ולוודא שאכן העוגה נאפתה.
  5. להניח את העוגות לקירור למשך כ-20 דקות. להעביר סכין סביב שולי העוגות, להוציא מן התבנית ולהניח לקירור.
  6. לקחת 3 כוסות קרם חמאה ולחלק אותם ל-3 קעריות נפרדות. להוסיף צבע מאכל צהוב לקערה אחת וצבע מאכל אדום לקערה השנייה. להעביר את התכולה לשתי שקיות זילוף.
  7. לחתוך רצועה דקה מכל אחת מהעוגות – על מנת ליצור משטח חלק. לקחת את קערת הקרם הלבן ולמרוח שכבה עבה על אחת העוגות. להניח את העוגה השנייה על העוגה הלבנה ולמרוח אותה בקרם למעלה ובצדדים. להניח את העוגה במקרר למשך 30 דקות.
  8. להוציא את העוגה מהמקרר להחליק את הקרם בחלק העליון. בעזרת שקיות הזילוף לעשות פסים צהובים ואדומים בצידי העוגה ולהוסיף עדשי שוקולד לבן בתחתית ובחלקה העליון של העוגה. ניתן לעטר את המשטח העליון של העוגה בביסקוויטים בצורת בעלי חיים, או בעלי חיים מיניאטוריים מפלסטיק.