עוגת שוקולד בגביעי גלידה


החומרים לעוגה (ל- 15-17 גביעים):
2 כוסות קמח
½ כוס קקאו
1 שקית אבקת אפייה
½ כפית סודה לאפייה
½ כפית מלח
120 גרם חמאה רכה
קליפת לימון מגוררת, מלימון אחד
¾ כוס סוכרעוגת שוקולד בגביעי גלידה
2 ביצים
1 כוס חלב
שקית זילוף

החומרים לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
200 גרם שמנת מתוקה
סוכריות צבעוניות ומרציפן לקישוט
15-17 גביעי גלידה (עם תחתית ישרה ולא עם ה"שפיץ"…).




אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. בקערה אחת מנפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, סודה לשתייה ומלח.
  3. במקצף חשמלי מקציפים את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון המגוררת, עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הביצים.
  4. מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים, לסירוגין, את תערובת הקמח והחלב, בפעמיים או שלוש פעמים.
  5. מעבירים את התערובת לשקית זילוף וממלאים את הגביעים עד 2/3 מגובהם (התערובת תכפיל את נפחה במהלך האפייה).
  6. מסדרים את הגביעים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. אופים את הגביעים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
  8. להכנת הציפוי: ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה במיקרוגל. מצננים כ-5 דקות. טובלים כיפה של כל גביע בציפוי ומקשטים בסוכריות צבעוניות ומרציפן.