מתכון מאת רות סירקיס
החומרים:
3 כוסות קמח
6 כפות קקאו
1 כפית סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
200 גרם מרגרינה רכה
2 כוסות סוכר
3 ביצים
1 כף ברנדי (לא חובה)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס חלב
1 גביע אשל
החומרים לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
100-140 גרם מרגרינה/חמאה
4 כפות קקאו
ברנדי
חלב
סוכריות צבעוניות קטנות (לא הכרחי)
תבנית גדולה מאוד (תבנית אפייה או תבנית חד-פעמית), משומנת
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור מראש ל-175 מעלות.
- לערבב את 4 החומרים הראשונים בקערה אחת.
- לערבב חלב ואשל בקערה קטנה.
- להקציף במיקסר מרגרינה וסוכר לקבלת תערובת קלה ואחידה. להוסיף את הביצים לסירוגין ולהקציף לאחר כל הוספה.
- להוסיף את תמצית הווניל והברנדי ולהקציף.
- לסירוגין, להוסיף רבע מכמות הקמח ושליש מכמות החלב+אשל, לערבב במהירות נמוכה.
- לצקת את הבלילה לתבנית המשומנת ולאפות 40-45 דקות.
- הציפוי: להמיס את השוקולד בסיר כפול או במיקרוגל, להוסיף מעט ברנדי חלב וקקאו. להוריד מהאש ולהוסיף מרגרינה/חמאה. לחורר את העוגה במזלג ולשפוך את הציפוי שהעוגה עדיין חמה. שהעוגה מתקררת – אפשר לפזר מעל סוכריות צבעוניות קטנות.