עוגת שוקולד בתבנית גדולה


 מתכון מאת רות סירקיס

החומרים:
3 כוסות קמח
6 כפות קקאו
1 כפית סודה לשתייה
2 כפיות אבקת אפייה
200 גרם מרגרינה רכה
2 כוסות סוכר
3 ביצים
1 כף ברנדי (לא חובה)
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס חלב
1 גביע אשל



החומרים לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר

100-140 גרם מרגרינה/חמאה
4 כפות קקאו
ברנדי
חלב
סוכריות צבעוניות קטנות (לא הכרחי)
תבנית גדולה מאוד (תבנית אפייה או תבנית חד-פעמית), משומנת




אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור מראש ל-175 מעלות.
  2. לערבב את 4 החומרים הראשונים בקערה אחת.
  3. לערבב חלב ואשל בקערה קטנה.
  4. להקציף במיקסר מרגרינה וסוכר לקבלת תערובת קלה ואחידה. להוסיף את הביצים לסירוגין ולהקציף לאחר כל הוספה.
  5. להוסיף את תמצית הווניל והברנדי ולהקציף.
  6. לסירוגין, להוסיף רבע מכמות הקמח ושליש מכמות החלב+אשל, לערבב במהירות נמוכה.
  7. לצקת את הבלילה לתבנית המשומנת ולאפות 40-45 דקות.
  8. הציפוי: להמיס את השוקולד בסיר כפול או במיקרוגל, להוסיף מעט ברנדי חלב וקקאו. להוריד מהאש ולהוסיף מרגרינה/חמאה. לחורר את העוגה במזלג ולשפוך את הציפוי שהעוגה עדיין חמה. שהעוגה מתקררת – אפשר לפזר מעל סוכריות צבעוניות קטנות.