החומרים (ל-20 קאפקייקס):
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
215 גרם סוכר
3 ביצים
½ כוס חלב
380 גרם קמח תופח מאליו
2 כפיות תמצית וניל
שמנת מתוקה להקצפה
300 גרם אבקת סוכר
2-3 טיפות צבע מאכל ירוק (נוזלי)
20 סוכריות ג'לי מסוכרות – חצויות לשניים
2 רצועות ליקריץ שחור, חתוכות ל-40 חלקים
20 תבניות מאפינס או עטרות נייר (מנג'טים)
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
- להקציף את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת קרמית ובהירה.
- להוסיף בהדרגה את הביצים. להקציף לאחר כל הוספה.
- להוסיף את החלב, הקמח וכפית תמצית וניל. לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
- לשים את התערובת בתבניות הקאפקייק (או בעטרות) ולאפות במשך 15 דקות, עד שקיסם שננעץ באמצע הקאפקייק יוצא נקי.
- להניח על רשת מתכת לצינון מוחלט.
- להקציף את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף רך. להוסיף תוך כדי הקצפה ובהדרגה את אבקת הסוכר, צבע מאכל וכפית תמצית וניל.
- למרוח את הקצפת על הקאפייקס ולקשט בסוכריות ובליקריץ ליצירת העיניים.