קאפקייק בצורת צפרדע


החומרים (ל-20 קאפקייקס):
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

215 גרם סוכר
3 ביצים
½ כוס חלב
380 גרם קמח תופח מאליו
2 כפיות תמצית וניל
שמנת מתוקה להקצפה
300 גרם אבקת סוכר
2-3 טיפות צבע מאכל ירוק (נוזלי)
20 סוכריות ג'לי מסוכרות – חצויות לשניים
2 רצועות ליקריץ שחור, חתוכות ל-40 חלקים
20 תבניות מאפינס או עטרות נייר (מנג'טים)

 

 

אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. להקציף את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת קרמית ובהירה.
  3. להוסיף בהדרגה את הביצים. להקציף לאחר כל הוספה.
  4. להוסיף את החלב, הקמח וכפית תמצית וניל. לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. לשים את התערובת בתבניות הקאפקייק (או בעטרות) ולאפות במשך 15 דקות, עד שקיסם שננעץ באמצע הקאפקייק יוצא נקי.
  6. להניח על רשת מתכת לצינון מוחלט.
  7. להקציף את השמנת המתוקה עד לקבלת קצף רך. להוסיף תוך כדי הקצפה ובהדרגה את אבקת הסוכר, צבע מאכל וכפית תמצית וניל.
  8. למרוח את הקצפת על הקאפייקס ולקשט בסוכריות ובליקריץ ליצירת העיניים.