קאפקייק ירוק


החומרים לקאפקייק:
21/2 כוסות קמח רגיל

2 כוסות סוכר
1 כף קקאו
1 כפית מלח
1 כפית סודה לאפייה
2 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס ריוויון או לבן
1 כף חומץ
1 כפית תמצית וניל
25 גרם צבע מאכל ירוק
סוכריות ירוקות לקישוט (מסוכרות או אחרות)קאפקייק ירוק
תבנית לקאפקייקס

 

החומרים לציפוי:
50 גרם גבינת שמנת (לפחות 30% שומן)
30 גרם חמאה מרוככת
1 כפית תמצית וניל

1/2 ק"ג אבקת סוכר
חלב – לפי הצורך

 

 

אופן הכנת הקאפקייקס:

  1. לשמן את תבנית הקאפקייק.
  2. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
  3. להקציף את הביצים בקערה בינונית ולהוסיף בהדרגה את השמן, הריוויון/לבן, החומץ ותמצית הוניל.
  4. להמשיך לטרוף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  5. בקערה נפרדת לשים את החומרים היבשים (קמח, קקאו, מלח, סודה לאפייה). לערבב היטב את החומרים.
  6. להוסיף את צבע המאכל לתערובת הביצים (לא להיבהל – זה לא מעט צבע…) ולהמשיך להקציף משך דקה או שתיים, עד שמתקבלת תערובת ירוקה אחידה.
  7. לשים את התערובת בתבנית הקאפקייק המשומנת ולאפות בתנור שחומם מראש כ-12 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא יבש.
  8. לצנן את הקאפקייק במשך 12-10 דקות ולהוציא מהתבנית.

אופן הכנת הציפוי:

  1. בקערה בינונית לבחוש את גבינת השמנת, החמאה ותמצית הווניל – עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  2. להוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר, להוסיף מעט חלב אם התערובת היא סמיכה מידי.
  3. למרוח את הציפוי על הקאפקייס המצוננים ולקשט בסוכריות.