קייק פופס בצורת נרקיסים


החומרים לקייק-פופס (כ-30 יחידות):
עוגה בחושה מכל סוג (אפילו קנויה או עוגה בחושה שבאתר)

2-1 כפות גדושות של ריבת חלב
350 גרם שוקולד לבן
1 כפית שמן קנולה
נייר אפייה
מדפסת
נייר הדפסה
בריסטול צהוב
עטרות נייר (מנז'טים) אדומות
מחורר
צבע אקרילי/גואש צהוב
מספריים
דבק
תבנית קלקר/ספוג לפרחים
סוכריות צבעוניות בצבעים אדום וצהוב
מקלות לסוכריות או מקלות ארטיק

flower_cake1d-S

אופן ההכנה:

  1. מפוררים את העוגה לפירורים ומוסיפים כף גדושה של ריבת חלב. מערבבים היטב עד שמתקבל בצק לא דביק ונוח לגלגול.
  2. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ובעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות בגודל אחיד. כשהתבנית מלאה בתלוליות לגלגל אותם לכדורים.
  3. מעבירים את התבנית למקפיא למשך שעה-שעתיים או למקרר למשך הלילה.

להכנת הציפוי:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ומעבירים לקערה קטנה ועמוקה, חסינת אש. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים על אש בינונית.
  2. כאשר השוקולד נמס מוסיפים את השמן, מערבבים ומורידים מן האש. להניח בצד לקירור למשך מספר דקות.
  3. נועצים את קצה המקל בשוקולד ומיד לאחר מכן בכדור העוגה (כדי שהכדור ישמור על יציבות).
  4. טובלים את הכדור בשוקולד. ולאחר מכן מגלגלים אותו בצלחת גדולה עם הסוכריות לקישוט.
  5. נועצים את המקל בתבנית הקלקר. מעבירים למקרר למשך לפחות שעתיים או למקפיא למשך שעה.


להכנת הנרקיס:

SONY DSC 1. להדפיס את תבנית עלי הכותרת (התבנית לקוחה מהאתר של Martha Stewart). להדביק לבריסטול הצהוב ולגזור.
 2. לעשות חריץ בצורת X במרכז הפרח.
 3. לקפל את עטרת הנייר לשניים ולנקב בה חור עם המחורר.
 4. כאשר מוציאים את הקייק-פופס מהמקרר – להשחיל אותם דרך הפרח ועטרות הנייר.