זיגוגי שוקולד


עם אבקת קקאו   עם שוקולד   עם חמאה ושוקולד צ'יפס

עם חמאה ואבקת קקאו   עם שמנת מתוקה   עם שוקולד קינדר

עם אבקת קקאו
החומרים:
11/2 כוסות סוכר

2/3 כוס אבקת קקאו
8 כפות חלב
80 גרם מרגרינה
אופן ההכנה: להכניס את כל החומרים, מלבד המרגרינה, לקערה ומכניסים למיקרוגל ממיסים במשך כדקה.
מוציאים מהמיקרוגל, מוסיפים את המרגרינה ומערבבים עד שהמרגרינה נמסה.

עם שוקולד…
החומרים:
30 גרם שוקולד מריר

2 כוסות אבקת סוכר
1/4 כוס מים

אופן ההכנה: על להבה נמוכה ממיסים את השוקולד עם המים. כשהתערובת חלקה מוסיפים את אבקת הסוכר בהדרגה, תוך כדי ערבוב עד שהתערובת חלקה. מצפים את העוגה בעודה חמה, ומניחים לצפוי להיקרש כ-5 דקות.

עם חמאה ושוקולד צ'יפס
החומרים (ל-½2 כוסות):

1 כוס סוכר
3 כפות חמאה
1/3 כוס חלב
170 גרם שוקולד צ'יפס

אופן ההכנה: לשים את כל החומרים (חוץ מהשוקולד) בסיר קטן ולחמם על האש בחום בינוני.  לערבב משך החימום עד שתתקבל תערובת אחידה. להביא לרתיחה, תוך כדי ערבוב, ולהרתיח במשך דקה. להוריד מהאש ולהוסיף לתערובת את השוקולד צ'יפס, לערבב עד שהשוקולד ימס. לשים את הזיגוג על עוגה שהצטננה.

 [ad#זיגוג]

עם חמאה ואבקת קקאוזיגוגי שוקולד
החומרים:
3 כפות חמאה מומסת

2 כפות חלב
1/2 כוס סוכר
2 כפות אבקת קקאו
1/4 כף תמצית וניל

אופן ההכנה: לערבב את החמאה המומסת עם החלב. הוסף את הסוכר עד לקבלת עיסה סמיכה הניתנת למריחה.להוסיף אבקת קקאו ותמצית וניל.

עם שמנת מתוקה
החומרים:
1 מיכל שמנת מתוקה

1 כף סוכר
250 גרם שוקולד מריר שבור לחתיכות.

אופן ההכנה: להרתיח את השמנת והסוכר ומכבים את האש. מכניסים את השוקולד ומערבבים עד לקבלת נוזל חלק.

עם שוקולד קינדר
החומרים:
100 גרם שוקולד מריר

4 אצבעות שוקולד קינדר
100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה: לשים את כל החומרים בקערה, מחממים דקה במיקרו בעצמה בינונית ומערבבים היטב.