1. באיזה מצב צבירה נהוג לאכול הגלידה?
א. נוזל
ב. מוצק
ג. גז
ד. כל התשובות נכונות
2. מהו מקור השם "גלידה"?
א. גליד (נוזל שהתקרש, גליד קרח)
ב. גלד
ג. גלי
ד. גדה
3. איך נקראת גלידה שאינה חלבית?
א. בורלה
ב. סורבה
ג. קרם אנגלז
ד. בוואריה
4. אילו אנשים יאכלו גלידה שאינה חלבית?
א. אנשים שרגישים ללקטוז
ב. טבעוניים
ג. שומרי כשרות (אחרי ארוחה בשרית)
ד. כל התשובות נכונות
5. מהו מבין הבאים הוא קינוח קלאסי של גלידה?
א. טראפלס
ב. טוויל
ג. בננה ספליט
ד. טוסט צרפתי
6. איזה גלידה היא לבנה אבל חומר הגלם הוא חום?
א. אננס
ב. תות
ג. וניל
ד. מלון
7. כמה ליקוקים נדרשים כדי לסיים כדור אחד של גלידה?
א. 35
ב. 45
ג. 50
8. מה ההבדל בין גלידה לשרבט?
א. שרבט מכיל פירות וגלידה אינה מכילה פירות
ב. בשרבט אין חלב ובגלידה יש
ג. הגלידה טעימה יותר
תשובות
1. ב' 2.א' 3.ב' 4.ד' 5.א' 6.ג' 7.ג' 8.ב'