כיבוד בסלסילות פרחים


קצת השקעה…אבל בהחלט שווה!

החומרים לסלסילות (10 סלסילות):
100 גרם קמח רגיל

¼ כפית מלח
50 גרם חמאה
½ חלמון ביצה
50 מ"ל מים קרים

 

החומרים למילוי:
½ כפית שמן זית
½ כפית שום קצוץ
1 כף בצל סגול קצוץ
25 גרם מחית תפוחי אדמה flower_cake2
¼ כפית פלפל
½ כפית מלח
½ ביצה

החומרים לקישוט:
50 גרם תפוחי אדמה מקולפים ומבושלים
25 גרם חמאה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל לבן
טיפת צבע מאכל
שקית זילוף (אפשר להשתמש בשקית רגילה ולגזור פתח קטן בקצה)

 


אופן ההכנה:

  1. לנפות את הקמח. לשים את הקמח והמלח בקערה גדולה.
  2. בעזרת האצבעות לפורר את החמאה בקמח כך שיתקבל בצק גרגירי.
  3. להוסיף את ½ חלמון הביצה והמים לערבב היטב עם הידיים. להשתדל לערבב במהירות.
  4. לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשים במקרר למשך 15-10 דקות.
  5. לרדד את הבצק על משטח מקומח לריבוע בגודל כ-30 ס"מ ובעובי של כ-3 מ"מ.
  6. בעזרת חותכן עוגיות או כוס ליצור עיגולים בבצק בקוטר של כ-5 ס"מ.
  7. לחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  8. לשמן את התבנית ולהניח את עיגולי הבצק. להרים את הבצק ליצירת הסלסילה. לדקור במזלג את תחתית העיגולים למניעת התפיחה באפייה.
  9. לחמם במחבת על להבה בינונית ½ כפית שמן להוסיף את השום הקצוץ ולערבב. להוסיף את הבצל ומחית תפוחי האדמה. לחמם עד שהבצל מתרכך והתערובת חמה. להוסיף מלח ופלפל ולערבב היטב.
  10. לשים את התערובת בתוך עיגולי הבצק. לטרוף ½ ביצה ולהבריש אותה על פני המילוי.
  11. לשים את התבנית בתנור שחומם מראש למשך כ-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
  12. להוציא מהתנור ולהניח לקירור.
  13. להוסיף לתפוחי האדמה המבושלים חמאה, מלח, ופלפל לבן ולעשות מחית. להוסיף למחית צבע מאכל (אפשר לחלק את המחית לחלקים ולהוסיף צבעים שונים).
  14. לשים את המחית בשקית זילוף ולהזליף על "הסלסילות".
    הערה: במידה שנשארו חלקי בצק אפשר להשתמש בהם ליצירת ידיות: משיירי הבצק ליצור גלילים, לכופף אותם לצורת "ח" ולשים בתנור.