החומרים להכנת המאפינס:
תבנית מיני מאפינס
½2 כוסות שוקולד צ'יפס
100 גרם חמאה
3 ביצים
¼1 כוסות קמח
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
¼ כפית סודה לאפייה
החומרים להכנת האימוג'י:
שקית שמנת מתוקה
עיניים אכילות או 2 טבעות שוקולד
אופן הכנה המיני מאפינס:
- להמיס במיקרוגל 1 כוס שוקולד צ'יפס.
- בקערה נפרדת להוסיף את החמאה (חתוכה לקוביות), ביצים, קמח, סוכר, תמצית וניל וסודה לאפייה.
- להוסיף לתערובת היבשה את השוקולד צ'יפס המומס. להוסיף לתערובת את ½1 כוסות השוקולד צ'יפס הנותרים.
- לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס. לשמן את תבנית המיני מאפינס ולשים בתנור למשך כ-20 דקות.
- לצנן את המיני מאפינס בטמפרטורת החדר.
אופן הכנת האימוג'י:
- להקציף את השמנת המתוקה לקצף יציב וחזק (או להשתמש בקצפת מוכנה).
- לאחר שהמיני מאפינס הצטננו לקחת שני מיני מאפינס, למרוח על אחד מהם שכבה דקה של קצפת ולחבר בניהם בחלק הרחב (ראו תמונה).
- לחדד את החלק העליון לצורת קונוס הפוך. ליצור משארית הקצפת את עיגולי העיניים והפה. על עיגולי העיניים להניח את טבעות השוקולד ליצירת אישונים גדולים.