עוגה בצורת מדורה


החומרים:
2 עוגות בחושות בתבנית עגולה  בקוטר 24 ס"מ (או כל עוגה בסיסית אחרת שתבחרו)

זיגוג שוקולד
1 חבילה גלילונית
סוכריות כתומות
סוכריות אדומות
נייר פרגמנט
תבנית אפייה מלבנית

 

אופן ההכנה:

  1. לאפות 2 עוגות בתבנית בקוטר 24 ס"מ. להניח על רשת מתכת לצינון.
  2. להפוך את אחת העוגות ולמרוח עליה זיגוג שוקולד. להניח עליה את העוגה השנייה ולצפות את העוגה שהתקבלה בזיגוג שוקולד.
  3. בסיר אידוי כפול להמיס את הסוכריות הכתומות.
  4. בסיר כפול נפרד להמיס את הסוכריות האדומות.
  5. לשים את נייר הפרגמנט בתבנית האפייה המלבנית.
  6. לשפוך לתבנית את הנוזל של הסוכריות הכתומות ובעזרת מרית, להוסיף בתנועות ערבול קלות את הנוזל של הסוכריות האדומות.
  7. לשים את התבנית במקרר למשך שעה אחת לפחות.
  8. להפריד מנייר הפרגמנט ולשבור לחלקים – הם ידמו את הלהבות במדורה (להניח פיסה משוננת וגדולה במרכז העוגה ומסביב לשים חלקים קטנים יותר בעלי קצוות משוננים).
  9. לסדר את הגלילונים מסביב למדורה – הם ידמו קורות עץ.