החומרים לעוגה:
200 גרם קמח רגיל
200 גרם סוכר
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית סודה לאפייה
40 גרם קקאו
175 גרם חמאה רכה
2 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית ווניל (עדיף אמתי)
150 גרם שמנת
2 תבניות בקוטר 20 ס"מ כל אחת
החומרים לציפוי:
150 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה רכה (לא מלוחה)
1 כפית תמצית וניל
כמה כפיות קקאו
קמצוץ חלב
רצועות ליקריץ
סוכרייה אדומה
2 סוכריות שוקולד עגולות
אופן הכנת העוגה:
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס. לשמן את שתי התבניות.
- בקערה גדולה לשים קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קקאו, חמאה ביצים, תמצית וניל ושמנת. להקציף עד לקבלת תערובת חלקה.
- לחלק את התערובת לשתי התבניות ולהכניס לתנור למשך כ-½ שעה, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- לצנן את העוגות על רשת מתכת.
- להניח את אחת העוגות על מגש (או משטח אחר שתבחרו). לחתוך מהעוגה השנייה שני משולשים.
- בעזרת קיסמים להצמיד את המשולשים (האוזניים) לקצה העוגה השנייה (הראש).
אופן הכנת הציפוי לעוגה:
- לשים בקערה את אבקת הסוכר, חמאה, תמצית וניל וקמצוץ חלב ולהקציף עד לקבלת תערובת חלקה. להעביר לקערה קטנה מעט מהזיגוג.
- להוסיף לזיגוג שבקערה הגדולה את הקקאו – עד לקבלת הצבע הרצוי.
- בעזרת סכין רחבה למרוח את קרם הקקאו על העוגה. להוסיף את הזיגוג הלבן לאוזניים ולמרכז הפנים.
- בעזרת רצועות ליקריץ ליצור את השפם והמשושים, להוסיף את סוכריות השוקולד ליצירת העיניים ואת הסוכרייה האדומה ליצירת האף.