החומרים:
3 כוסות קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1 כוס סוכר
220 גרם חמאה רכה
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
סוכריות קשות בצבעים שונים
חותכן עוגיות בצורת כוכב או שימוש בתבניות כוכב ושמש מודפסות.
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
- בקערה גדולה לשים את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- בקערה נפרדת להקציף את הסוכר והחמאה עד שמתקבלת תערובת חלקה ואוורירית.
- להוסיף בהדרגה את הביצים ותמצית הווניל ולהמשיך להקציף עד שהתערובת אחידה.
- להוסיף את התערובת היבשה ולהקציף במהירות נמוכה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- לחלק את הבצק ל-4 חלקים שווים, לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר למשך 30 דקות (הבצק אומר להיות רך).
- לשטח את הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-6 מ"מ. לחתוך את הבצק בחותכן העוגיות בצורת כוכב. אם חותכן כזה לא נמצא ברשותכם אפשר להיעזר בתבניות כוכב מודפסות: מניחים את כוכבי הנייר על הבצק וחותכים בסכין (את הסכין יש לקמח מידי פעם כדי למנוע הידבקות).
הערה: אם אתם מעוניינים לתלות את העוגיות מאוחר יותר (לקישוט ו/או משחק) חוררו את העוגיות במרכז. אחת הדרכים היעילות ליצירת חור כזה הוא שימוש בקשית. - להעביר את העוגיות לתבנית מצופה בנייר אלומיניום.
- בעזרת סכין, או חותכן עוגיות קטן לחתוך צורות שונות ממרכז העוגיות (אפשר לעשות שימוש חוזר בשאריות). להכניס לחלל שנוצר במרכז העוגיות סוכריות שבורות בגוונים שונים.
- לאפות במשך 12-10 דקות בתנור שחומם מראש, או עד שמתקבלות עוגיות זהובות.