עוגיות בצורת לב


החומרים:
200 גרם חמאה
2 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים טרופות
4 כוסות קמח רגיל
½ כפית מלח
חותכן עוגיות בצורת לבעוגיות בצורת לב נייר אפייה

החומרים לציפוי:

3 כוסות אבקת סוכר
צבע/י מאכל
מעט מים

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. להקציף את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל.
  2. להוסיף בהדרגה את הביצים הטרופות לתערובת. להמשיך בהקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. לערבב את הקמח והמלח ולהוסיף לתערובת החמאה. לערבב ולהכניס למקפיא למשך 30-20 דקות.
  4. לחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  5. לקמח היטב את משטח העבודה ולרדד את הבצק ולחתוך אותו ללבבות בעזרת החותכן.
  6. לשמן את נייר האפייה ולהניח עליו את העוגיות. לשים בתנור שחומם מראש למשך 10-8 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.
  7. להניח את העוגיות לצינון מוחלט לפני הקישוט.
  8. לקישוט העוגיות: לשים בקערה 2 כוסות אבקת סוכר ולהוסיף מים – בכל פעם כף אחת. להמשיך כך עד לקבלת תערובת סמיכה (אם יש צורך בהסמכת התערובת – הוסיפו עוד אבקת סוכר). להוסיף את צבע המאכל. אם ברצונכם לקשט בצבעים שונים, חלקו את אבקת הסוכר לצלוחיות.
  9. למרוח את הציפוי על העוגיות שהתקררו. לשמור על קווי המתאר של הלב ולהשאיר מעט שוליים בקצוות.