החומרים:
200 גרם חמאה
2 כוסות סוכר
1 כפית תמצית וניל
3 ביצים טרופות
4 כוסות קמח רגיל
½ כפית מלח
חותכן עוגיות בצורת לבנייר אפייה
החומרים לציפוי:
3 כוסות אבקת סוכר
צבע/י מאכל
מעט מים
אופן ההכנה:
- להקציף את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל.
- להוסיף בהדרגה את הביצים הטרופות לתערובת. להמשיך בהקצפה עד לקבלת תערובת אחידה.
- לערבב את הקמח והמלח ולהוסיף לתערובת החמאה. לערבב ולהכניס למקפיא למשך 30-20 דקות.
- לחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- לקמח היטב את משטח העבודה ולרדד את הבצק ולחתוך אותו ללבבות בעזרת החותכן.
- לשמן את נייר האפייה ולהניח עליו את העוגיות. לשים בתנור שחומם מראש למשך 10-8 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.
- להניח את העוגיות לצינון מוחלט לפני הקישוט.
- לקישוט העוגיות: לשים בקערה 2 כוסות אבקת סוכר ולהוסיף מים – בכל פעם כף אחת. להמשיך כך עד לקבלת תערובת סמיכה (אם יש צורך בהסמכת התערובת – הוסיפו עוד אבקת סוכר). להוסיף את צבע המאכל. אם ברצונכם לקשט בצבעים שונים, חלקו את אבקת הסוכר לצלוחיות.
- למרוח את הציפוי על העוגיות שהתקררו. לשמור על קווי המתאר של הלב ולהשאיר מעט שוליים בקצוות.