החומרים:
5 ביצים גדולות
¾ כוס סוכר
קורט מלח
1 כוס קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1 כף גדושה אבקת קקאו
3 כפות שמן
נייר אפייה
2 תבניות בקוטר 18 ס"מ
חומרים לקישוט העוגה:
בובה (רק את החצי העליון ללא הרגליים)
קרם חמאה (לחלק לשני חלקים – את האחד להשאיר לבן ולשני להוסיף בהדרגה טיפות של צבע מאכל לפי בחירה)
לעטוף את הקרם בנייר נצמד ולהניח במקרר עד לזמן הקישוט
שקית זילוף וצנתר
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור מראש ל-160 מעלות צלזיוס.
- להניח את נייר האפייה בתבניות ולשמן מעט את שולי התבנית.
- להקציף את הביצים, הסוכר, קורט מלח כ-10 דקות עד לקבלת קרם אוורירי ותפוח.
- בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והקקאו ולערבב.
- לקפל את תערובת הקמח בתערובת הביצים. להוסיף את השמן ולערבב.
- לחלק את התערובת לשתי התבניות.
- לאפות בתנור שחומם מראש למשך כ-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- להוציא את העוגה ולצנן לגמרי על רשת מתכת.
- לחצות את העוגה לרוחב לשני חלקים. למרוח על החלק האחד קרם גנאש ולהניח עליו את העוגה השנייה.
- לשים את העוגה בהקפאה למשך כ-20 דקות.
- לחתוך את העוגה בעדינות מהקצה העליון – כך שתתקבל צורה של שמלה.
- ליצור חור קטן בקצה העוגה ולהכניס את הבובה.
- לקשט את העוגה בקרם לבן ובקרם צבעוני ע"י לחיצה ושחרור מהיר של שקית הזילוף. לקשט גם את גוף הבובה.
- אפשר להוסיף לקישוטים סוכריות, או כל קישוט אחר לטעמכם.