עוגת בובה


החומרים:
5 ביצים גדולות
¾ כוס סוכר
קורט מלח
1 כוס קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1 כף גדושה אבקת קקאו
3 כפות שמן
נייר אפייהעוגת בובה
2 תבניות בקוטר 18 ס"מ

קרם גנאש

חומרים לקישוט העוגה:
בובה (רק את החצי העליון ללא הרגליים)
קרם חמאה (לחלק לשני חלקים – את האחד להשאיר לבן ולשני להוסיף בהדרגה טיפות של צבע מאכל לפי בחירה)
לעטוף את הקרם בנייר נצמד ולהניח במקרר עד לזמן הקישוט
שקית זילוף וצנתר

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור מראש ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. להניח את נייר האפייה בתבניות ולשמן מעט את שולי התבנית.
  3. להקציף את הביצים, הסוכר, קורט מלח כ-10 דקות עד לקבלת קרם אוורירי ותפוח.
  4. בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והקקאו ולערבב.
  5. לקפל את תערובת הקמח בתערובת הביצים. להוסיף את השמן ולערבב.
  6. לחלק את התערובת לשתי התבניות.
  7. לאפות בתנור שחומם מראש למשך כ-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  8. להוציא את העוגה ולצנן לגמרי על רשת מתכת.
  9. לחצות את העוגה לרוחב לשני חלקים. למרוח על החלק האחד קרם גנאש ולהניח עליו את העוגה השנייה.
  10. לשים את העוגה בהקפאה למשך כ-20 דקות.
  11. לחתוך את העוגה בעדינות מהקצה העליון – כך שתתקבל צורה של שמלה.
  12. ליצור חור קטן בקצה העוגה ולהכניס את הבובה.
  13. לקשט את העוגה בקרם לבן ובקרם צבעוני ע"י לחיצה ושחרור מהיר של שקית הזילוף. לקשט גם את גוף הבובה.
  14. אפשר להוסיף לקישוטים סוכריות, או כל קישוט אחר לטעמכם.