עוגה נהדרת על בסיס שמן, שנשמרת שבוע לפחות. אפשר להכין עם או בלי הציפוי.
אפשר גם להקפיא
החומרים לעוגה:
½1 כוסות שמן
2 כוסות סוכר חום
4 ביצים
1 כוס קמח מלא
2 כפיות קינמון
2 כפיות מחוקות אבקת אפייה
1 כפית מחוקה אבקת סודה
3 כוסות (כ-4-5) גזר מגורר
החומרים לציפוי:
500 גרם גבינה לבנה 5%
3-4 כפות דבש
יוגורט (בכמות הנחוצה למרקם-סעיף 4 למטה)
תמצית ווניל טבעי
אופן ההכנה:
- במעבד מזון, או בפומפייה גסה, מגררים את הגזר ושומרים בצד. בקערה נפרדת טורפים את השמן, הסוכר והביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים ומערבבים לתוך תערובת השמן. בוחשים פנימה את הגזר ומפעילים את המעבד בפעולות קצרות לכמה שניות.
- יוצקים את התערובת לתבנית קפיצית בקוטר של 26 ס"מ משומנת בחמאה או מרופדת בנייר אפייה בתחתית ובדפנות (מדביקים את הנייר בעזרת קצת חמאה). אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ- 60-45 דקות או עד שקיסם שהוחדר למרכז יוצא נקי. מצננים בתבנית 15 דקות לפני שהופכים על רשת צינון (אפשר להקפיא בשלב זה).
- הכנת הציפוי: מערבבים גבינה עם דבש ותמצית וניל לפי הטעם, ומוסיפים מספיק יוגורט כדי להגיע למרקם הרצוי (יש כאלה שאוהבים ציפוי העשוי כמו רוטב, ויש האוהבים אותו יותר כמו ממרח). מכסים את החלק העליון בלבד (או שופכים את הרוטב מלמעלה ונותנים לו לנזול לצדדים).