מתכון של השף קונדיטור יעקב גור אריה
זהירות! למכורים בלבד: עוגה שוקולדית, קרמית ורכה עם כמויות מושחתות של שוקולד.
החומרים (תבנית בקוטר 24 ס"מ):
350 גרם שוקולד מריר
250 גרם (2.5 חבילות) חמאה
120 גרם סוכר
125 מ"ל (½ מיכל) שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
6 ביצים
קורט מלח
לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
125 מ"ל (½ מיכל) שמנת מתוקה 32% מסדרת השף הלבן
קורט מלח
אופן ההכנה:
1. מרתיחים שמנת ומלח בסיר ויוצקים על השוקולד בקערה, מערבבים עד להמסה מלאה ומערבבים פנימה חמאה רכה, עד שהיא נטמעת בתערובת.
2. מקציפים יחד ביצים וסוכר למשך כ-5 דקות במיקסר, עד לקציפה תפוחה ואוורירית.
3. מאחדים את שתי התערובות בעדינות, יוצקים את התערובת האחידה לתבנית, מניחים את התבנית בתוך תבנית תנור גדולה וממלאים אותה במים חמים.
4. אופים בחום של 150 מעלות למשך כ-45 דקות, עד שהעוגה יציבה.
5. מצננים לטמפרטורת החדר (מומלץ להשאיר את העוגה בתנור כבוי למשך כחצי שעה עד שעה) ומעבירים למקרר לכמה שעות.
לציפוי:
6. מרתיחים שמנת ומלח בסיר, יוצקים על השוקולד בקערה ומערבבים עד להמסה מלאה.
7. יוצקים על העוגה (מתחילים במרכז העוגה ונותנים לציפוי ליזול לדפנות העוגה ולצפות אותה). מנערים קלות למניעת בועות אוויר.
8. מחזירים את העוגה למקרר למשך 25-30 דקות נוספות, עד להתייצבות.