החומרים לעוגת הפאדג':
100 גרם מרגרינה רכה
100 גרם סוכר חום בהיר
100 גרם קמח תופח מאליו
2 ביצים
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות אבקת קקאו
2 תבניות קפיציות בקוטר של 20 ס"מ
החומרים לקרם השוקולד:
175 גרם חמאה
125 גרם אבקת קקאו מסוננת
650 גרם אבקת סוכר
150 מ"ל חלב
1 כפית תמצית וניל
לקישוט:
130 גרם אצבעות שוקולד (עלית)
140 גרם כדורי "קליקס" (עלית), או בעדיפות סוכריות מלטסרס (Maltesers)
אופן הכנת עוגת הפאדג':
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
- לשמן את שתי התבניות.
- לשים בקערה את המרגרינה, הסוכר, הביצים, קמח אפייה, אבקת אפייה ואבקת קקאו.
- להוסיף לקערה 2 כפות מים חמים ולהקציף במשך 3-2 דקות.
- לחלק את התערובת בין שתי התבניות ולאפות במשך 30-25 דקות, עד שהעוגה תופחת.
- להוציא את העוגות ולהשאירן בתבנית האפייה במשך כ-10 דקות לפני הוצאתן מהתבנית.
אופן הכנת הקרם:
- להקציף את החמאה עד שמתקבלת תערובת קלה ואוורירית.
- להוסיף לחמאה בהדרגה ולסירוגין את הקקאו ואבקת הסוכר ואת החלב ותמצית הוניל. להמשיך ולהקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
- לחבר את שתי העוגות באמצעות הקרם ולהשתמש בשאר הקרם לציפוי השוליים והחלק העליון של העוגה.
לקישוט: לעטר את העוגה מסביב באצבעות שוקולד ולפזר עליה את סוכריות הקליק (או המלטסרס).