עוגת שוקולד פאדג' מיוחדת


החומרים לעוגת הפאדג':
100 גרם מרגרינה רכה
100 גרם סוכר חום בהיר
100 גרם קמח תופח מאליו
2 ביצים
1 כפית אבקת אפייה
2 כפות אבקת קקאו
2 תבניות קפיציות בקוטר של 20 ס"מ

 

 

החומרים לקרם השוקולד:
175 גרם חמאה
125 גרם אבקת קקאו מסוננת
650 גרם אבקת סוכר
150 מ"ל חלב
1 כפית תמצית וניל

 

 

לקישוט:
130 גרם אצבעות שוקולד (עלית)
140 גרם כדורי "קליקס" (עלית), או בעדיפות סוכריות מלטסרס (Maltesers)

 

אופן הכנת עוגת הפאדג':

  1. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. לשמן את שתי התבניות.
  3. לשים בקערה את המרגרינה, הסוכר, הביצים, קמח אפייה, אבקת אפייה ואבקת קקאו.
  4. להוסיף לקערה 2 כפות מים חמים ולהקציף במשך 3-2 דקות.
  5. לחלק את התערובת בין שתי התבניות ולאפות במשך 30-25 דקות, עד שהעוגה תופחת.
  6. להוציא את העוגות ולהשאירן בתבנית האפייה במשך כ-10 דקות לפני הוצאתן מהתבנית.

 

 אופן הכנת הקרם:

  1. להקציף את החמאה עד שמתקבלת תערובת קלה ואוורירית.
  2. להוסיף לחמאה בהדרגה ולסירוגין את הקקאו ואבקת הסוכר ואת החלב ותמצית הוניל. להמשיך ולהקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. לחבר את שתי העוגות באמצעות הקרם ולהשתמש בשאר הקרם לציפוי השוליים והחלק העליון של העוגה.

לקישוט: לעטר את העוגה מסביב באצבעות שוקולד ולפזר עליה את סוכריות הקליק (או המלטסרס).