קאפקייקס בצורת תופים


החומרים (ל-8 מנות):

החומרים לעוגות:
2 כוסות קמח רגיל
11/2 כפיות אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
3/4 כפית מלח
150 גרם חמאה לא מלוחה בטמפרטורת החדר
21/2 כוסות אבקת סוכר
2 חלבונים
1/2 כפית תמצית וניל
1 כוס ריוויון
תבנית אפייה מלבנית (30X20 ס"מ)
טבעת אלומיניום (רינג) לחיתוך עוגה בקוטר של 6 ס"מ

 

החומרים לציפוי:drum_cake
230 גרם חמאה לא מלוחה רכה
450 גרם אבקת סוכר
1/4 כפית מלח
6 כפות מים
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית תמצית לימון

החומרים לקישוט:
לדר פירות בצבעים ירוק ואדום
סוכריות גומי
לקוריץ (סוכריות סוס) אדום וחום

 

 

אופן הכנת העוגה:

  1. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות. להניח על תבנית האפייה נייר פרגמנט ולשמן אותו קמעה.
  2. בקערה נפרדת לערבב את הקמח, אבקת אפייה, אבקת סודה ומלח.
  3. להקציף את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת אחידה ואוורירית. להוסיף לתערובת (תוך כדי הקצפה במהירות בינונית) בהדרגה ולסירוגין את הריוויון ותערובת הקמח. לשים את התערובת בתבנית האפייה המשומנת.
  4. לשים את התבנית בתנור שחומם מראש למשך כ-25 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. להניח לצינון על רשת מתכת למשך כ-15 דקות.
  5. לאחר שהעוגה הצטננה להסיר בעדינות את נייר הפרגמנט. בעזרת טבעת האלומיניום (רינג) ליצור כ-16 עיגולים.
אופן הכנת הציפוי וסידור העוגות:
  1. בקערה קטנה להקציף במהירות בינונית את החמאה עד שמתקבלת תערובת קרמית.
  2. להוסיף לחמאה את אבקת הסוכר, מים, תמצית וניל ותמצית לימון ולהקציף עד שמתקבלת תערובת חלקה לגמרי.
  3. למרוח כף אחת של הזיגוג בין כל 2 עיגולים, כך שיתקבלו 8 "תופים". להניח את "התופים" במקפיא למשך 45 דקות לפחות, או עד שהם קשים מספיק למרוח עליהם את הציפוי.
  4. למרוח בציפוי את הצדדים והחלק העליון של העוגות. עד לשלב זה אפשר להכין את העוגות כמה שבועות לפני המסיבה. יש לעטוף אותן בניילון נצמד ובנייר אלומיניום ולהקפיא. להוציא אותן להפשרה במקרר לילה פני ההגשה.
  5. לקשט את העוגות בלדר פירות, סוכריות גומי ויקוריץ , מומלץ להיעזר בתמונה למעלה.