החומרים לקאפקייק:
21/2 כוסות קמח רגיל
2 כוסות סוכר
1 כף קקאו
1 כפית מלח
1 כפית סודה לאפייה
2 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס ריוויון או לבן
1 כף חומץ
1 כפית תמצית וניל
25 גרם צבע מאכל ירוק
סוכריות ירוקות לקישוט (מסוכרות או אחרות)
תבנית לקאפקייקס
החומרים לציפוי:
50 גרם גבינת שמנת (לפחות 30% שומן)
30 גרם חמאה מרוככת
1 כפית תמצית וניל
1/2 ק"ג אבקת סוכר
חלב – לפי הצורך
אופן הכנת הקאפקייקס:
- לשמן את תבנית הקאפקייק.
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
- להקציף את הביצים בקערה בינונית ולהוסיף בהדרגה את השמן, הריוויון/לבן, החומץ ותמצית הוניל.
- להמשיך לטרוף עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת לשים את החומרים היבשים (קמח, קקאו, מלח, סודה לאפייה). לערבב היטב את החומרים.
- להוסיף את צבע המאכל לתערובת הביצים (לא להיבהל – זה לא מעט צבע…) ולהמשיך להקציף משך דקה או שתיים, עד שמתקבלת תערובת ירוקה אחידה.
- לשים את התערובת בתבנית הקאפקייק המשומנת ולאפות בתנור שחומם מראש כ-12 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז הקאפקייק יוצא יבש.
- לצנן את הקאפקייק במשך 12-10 דקות ולהוציא מהתבנית.
אופן הכנת הציפוי:
- בקערה בינונית לבחוש את גבינת השמנת, החמאה ותמצית הווניל – עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- להוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר, להוסיף מעט חלב אם התערובת היא סמיכה מידי.
- למרוח את הציפוי על הקאפקייס המצוננים ולקשט בסוכריות.