החומרים (ל-24 ריבועים):
200 גרם קמח תופח מאליו
2 כפיות אבקת אפייה
50 גרם אבקת קקאו + 2 כפות שטוחות לקרם השוקולד
4 ביצים גדולות
300 גרם חמאה רכה
225 גרם סוכר חום בהיר
4 כפות חלב
300 גרם אבקת סוכר
2 כפות דבש
תבנית אפייה מלבנית 33X23 ס"מ
נייר שעווה
לקישוט: טבעות שוקולד, סוכריות עדשים או כל קישוט אחר שתבחרו
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
- להניח על התבנית נייר שעווה.
- בקערה גדולה לשים את הקמח, אבקת האפייה ו-50 ג גרם קקאו. להוסיף את הביצים, 225 גרם חמאה, סוכר חום ו-2 כפות חלב. להקציף עד שמתקבלת תערובת קרמית וחלקה.
- לשים בתנור שחומם מראש למשך 40-35 דקות. להשאיר את העוגה בתבנית במשך כ-10 דקות ורק לאחר מכן להוציאה.
- בקערה נפרדת לשים את אבקת הסוכר ואת 2 כפות הקקאו הנותרים.
- לשים בסיר קטן/מחבת קטנה את שארית החמאה, 2 כפות חלב, והדבש ולחמם על אש קטנה עד שהתערובת נמסה (לא להביא לרתיחה).
- להוסיף את התערובת לתערובת אבקת הסוכר והקקאו ולערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה.
- למרוח את הקרם על העוגה ולקשט בטבעות שוקולד, סוכריות עדשים, או כל קישוט אחר שתבחרו.
- לחתוך את העוגה לריבועים ולהגיש.