ריבועי שוקולד עסיסיים שילדים אוהבים


החומרים (ל-24 ריבועים):
200 גרם קמח תופח מאליו
2 כפיות אבקת אפייה
50 גרם אבקת קקאו + 2 כפות שטוחות לקרם השוקולד
4 ביצים גדולות
300 גרם חמאה רכה
225 גרם סוכר חום בהיר
4 כפות חלב
300 גרם אבקת סוכר
2 כפות דבש
תבנית אפייה מלבנית 33X23 ס"מ
נייר שעווה
לקישוט: טבעות שוקולד, סוכריות עדשים או כל קישוט אחר שתבחרו

 

 

אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. להניח על התבנית נייר שעווה.
  3. בקערה גדולה לשים את הקמח, אבקת האפייה ו-50 ג גרם קקאו. להוסיף את הביצים, 225 גרם חמאה, סוכר חום ו-2 כפות חלב. להקציף עד שמתקבלת תערובת קרמית וחלקה.
  4. לשים בתנור שחומם מראש למשך 40-35 דקות. להשאיר את העוגה בתבנית במשך כ-10 דקות ורק לאחר מכן להוציאה.
  5. בקערה נפרדת לשים את אבקת הסוכר ואת 2 כפות הקקאו הנותרים.
  6. לשים בסיר קטן/מחבת קטנה את שארית החמאה, 2 כפות חלב, והדבש ולחמם על אש קטנה עד שהתערובת נמסה (לא להביא לרתיחה).
  7. להוסיף את התערובת לתערובת אבקת הסוכר והקקאו ולערבב עד שמתקבלת תערובת חלקה.
  8. למרוח את הקרם על העוגה ולקשט בטבעות שוקולד, סוכריות עדשים, או כל קישוט אחר שתבחרו.
  9. לחתוך את העוגה לריבועים ולהגיש.