החומרים (ל-20 יחידות):
להכנת המוס:
300 גרם שוקולד מריר
33/4 חבילות שמנת מתוקה
להכנת הציפוי:
500 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן קנולה
לקישוט:
סוכריות צבעוניות/אגוזים/קוקוס ו…עוד
אופן הכנת המוס:
- ממיסים 300 גרם שוקולד מריר ו-11/4 חבילות שמנת מתוקה (במיקרו או בבן מרי כ-15 דקות).
- אחרי שהתערובת נמסה, מקציפים 21/2 חבילות שמנת מתוקה לקצפת רכה ומעבירים מעט מהשמנת המוקצפת לשוקולד המומס.
- מקפלים את שאר השוקולד לשמנת המוקצפת בתנועות קיפול עדינות. מוזגים את המוס שנוצר לכוסות פלסטיק חד פעמיות (בערך עד האמצע) ונועצים באמצע מקל ארטיק.
- מכניסים להקפאה למשך הלילה.
אופן הכנת הציפוי:
- מחממים את השוקולד עם השמן (במיקרו או בבן מרי) ושופכים לכלי עמוק.
- חותכים את כוס הפלסטיק בעדינות במספריים או בסכין יפנית, משחררים את הארטיק וטובלים בציפוי.
- ניתן לקשט את הארטיקים בסוכריות צבעוניות, אגוזים, קוקוס ועוד. את הארטיקים המוכנים שמים במקפיא עד להגשה.