ארטיק שוקולד מיוחד!


החומרים (ל-20 יחידות):

להכנת המוס:
300 גרם שוקולד מריר
33/4 חבילות שמנת מתוקה

להכנת הציפוי:
500 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמן קנולה

לקישוט:
סוכריות צבעוניות/אגוזים/קוקוס ו…עוד

 
אופן הכנת המוס:

  1. ממיסים 300 גרם שוקולד מריר ו-11/4 חבילות שמנת מתוקה (במיקרו או בבן מרי כ-15 דקות).
  2. אחרי שהתערובת נמסה, מקציפים 21/2 חבילות שמנת מתוקה לקצפת רכה ומעבירים מעט מהשמנת המוקצפת לשוקולד המומס.
  3. מקפלים את שאר השוקולד לשמנת המוקצפת בתנועות קיפול עדינות. מוזגים את המוס שנוצר לכוסות פלסטיק חד פעמיות (בערך עד האמצע) ונועצים באמצע מקל ארטיק.
  4. מכניסים להקפאה למשך הלילה.

אופן הכנת הציפוי:

  1. מחממים את השוקולד עם השמן (במיקרו או בבן מרי) ושופכים לכלי עמוק.
  2. חותכים את כוס הפלסטיק בעדינות במספריים או בסכין יפנית, משחררים את הארטיק וטובלים בציפוי.
  3. ניתן לקשט את הארטיקים בסוכריות צבעוניות, אגוזים, קוקוס ועוד. את הארטיקים המוכנים שמים במקפיא עד להגשה.