ליצור עם בצק זה כיף! ליצור ולאכול את הבצק זה כיף כפול ומכופל!
בצק כעכים בצק שוקולד בצק סוכר וסירופ מייפל בצק חמאת בוטנים
הערה: הכנת הבצק כרוכה בבישול קל ולכן מומלץ שמבוגר ילווה את הכנתו.
בצק כעכים
החומרים:
1 כוס קמח
1 כוס מים
½ כוס מלח
2 כפות קרם טרטר
1 כף שמן
צבע מאכל – לפי בחירה*
* הערה: באתר מתכונים להכנת זיגוגים ללא צבע מאכל.
אופן ההכנה:
- לשים את כל החומרים בסיר קטן ולחמם, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מרקם חלק.
- להניח את הבצק על משטח עבודה.
- לטפטף מעט צבע מאכל על הבצק ולוש אותו עד שיקבל גוון אחיד.
- אם ברצונך להשאיר את הבצק מספר שעות – מומלץ לאחסן אותו במיכל אטום או בשקית פלסטיק אטומה.
טיפים:
- להוסיף כמה טיפות של תמצית ווניל לבצק – זה מונע מהבצק להעלות עובש, מסייע לו להחזיק מעמד זמן ארוך יותר ומעניק לו ריח נעים.
- בעזרת אביזרים שונים בבית (סכינים ומזלגות מפלסטיק, צורות שונות מפלסטיק או חותכן עוגיות), ניתן להכין מהבצק צורות מגוונות כיד הדמיון!
בצק שוקולד
החומרים:
300 גרם שוקולד מריר
½ כוס סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1. להמיס את השוקולד במיקרוגל משך כדקה, עד שמתקבל מרקם חלק. אם אין ברשותך מיקרוגל, לשים את השוקולד בכלי קטן המונח בתוך כלי גדול יותר המכיל מים חמים אך לא רותחים.
2. להוסיף לשוקולד המומס את סירופ המייפל ולערבב.
3. להניח על נייר אפייה שכבה של כ1-1.5 ס"מ מתערובת השוקולד, לכסות בעדינות את השכבה.
בנייר אפייה נוסף. להניח לקירור, לפחות למשך כמה שעות, או למשך הלילה.
הערה: השוקולד המתקבל הוא נוח וקל לעיצוב.
בצק סוכר וסירופ מייפל
החומרים:
100 גרם מרגרינה
1/3 כוס סירופ מייפל
¾ כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
כמה טיפות צבע מאכל
¼ כפית מלח
אופן ההכנה:
1. לערבב את כל החומרים לקבלת בצק יציב.
2. ללוש היטב את הבצק.
3. ליצור צורות שונות – לקשט, ולאכול בתאבון!
בצק חמאת בוטנים
החומרים:
½3 כוסות חמאת בוטנים רכה
4 כוסות אבקת סוכר
4 כוסות אבקת חלב
½3 כוסות סירופ מייפל
אופן ההכנה:
1. לערבב את כל החומרים לקבלת בצק יציב.
2. ללוש היטב את הבצק.
3. ליצור צורות שונות, לקשט ולאכול בתאבון!