גנאש (ganache) הוא קרם שוקולד עשיר מאד. ניתן להשתמש בו כציפוי לבראוניז או עוגת שוקולד. הוא מאד קל להכנה וטעים מאד. רצוי להכין כמה שעות לפני שמורחים על עוגה. במידה ואין לכם זמן להכין כמה שעות לפני כן, וותרו על שלב 5 ו- 6 אך הקרם שוקולד עלול להיות פחות סמיך. כדי להכין קרם שוקולד לבן משתמשים בשוקולד לבן. כדי להכין קרם שוקולד חום משתמשים בשוקולד חלב או מריר.
החומרים:
100 גרם שוקולד ל-100 גרם שמנת מתוקה
הערה: אם נוסיף עוד שמנת נקבל גנאש דליל יותר
אם נוסיף עוד שוקולד – גנאש סמיך יותר.
כהתחלה עדיף לקחת בכמויות שוות ורק אח"כ לעשות ניסיונות.
אופן הכנה:
- מחממים את השמנת בסיר קטן עד לסף רתיחה.
- מסירים מהאש.
- שוברים את השוקולד ומכניסים לשמנת החמימה.
- מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס.
- משאירים במקרר במשך כמה שעות.
- מערבבים במערבל.
- מצפים את העוגה בקרם שוקולד.