מומלץ להכין מראש מרכיבים רבים ככל האפשר: לקעריות של תוספות לפיצה: זיתים שחורה, גבינה מגוררת, עגבניות, פטריות, פלפלים ירוקים ועוד…
במידה שיש יותר מ-5 ילדים במסיבה מומלץ להכין 2 קעריות של תוספות מכל סוג.
החומרים (ל-4 פיצות אישיות):
7 גרם שמרים יבשים (21/4 כפיות)
1 כפית סוכר
2 כפות שמן זית
1 כוס מים חמים
1 כפית מלח
½2 כוסות קמח
ניירות אפייה משומנים קלות
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור ל-210 מעלות.
- בקערה גדולה להמיס את השמרים במים חמים.
- להוסיף את שאר החומרים וללוש היטב
- להניח את הבצק בצד למשך 10-5 דקות.
- לחלק את הבצק ל-4 חלקים וליצור 4 פיצות אישיות בקוטר של כ-12-10 ס"מ.
את הבצק לפיצה אפשר ליצור בידיים, אין צורך ברידוד. לאחר שהילדים רחצו ונגבו ידיים, לפזר על כפות הידיים מעט קמח כדי למנוע את הידבקות הבצק.
הילדים ישטחו את הבצק על ניירות אפייה משומנים קלות. הקפידו שהילדים לא יצרו בצק דק מידי… על הבצק להיות בעובי של כ-1 ס"מ כך שלא יישרף בחום. הילדים יכולים ליצור צורות שונות של פיצה כיד הדמיון.
זה הזמן לעבור לרוטב הפיצה.
החומרים לרוטב פיצה:
¼ כוס שמן זית
¼ כפית אבקת בצל
2 כפות אורגנו
100 מ"ל רוטב עגבניות מוכן
30 גרם רסק עגבניות
1 כוס בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
1 כף סוכר
אופן הכנת הרוטב:
- לחמם את השמן במחבת על להבה בינונית.
- להוסיף את הבצל, האורגנו, אבקת הבצל והשום .
- להוסיף למחבת רוטב עגבניות, רסק עגבניות וסוכר.
- להקטין את האש ולחמם כ-15 דקות.
- להניח את הרוטב בצד עד שיתקרר. למרוח את הרוטב על הפיצות.
זה הזמן בו הילדים יפעילו את דמיונם וטעמם האישי ויבחרו לפיצה שלהם מתוך התוספות שהכינותם להם מראש.
להכניס את הפיצות לתנור ולאפות עד שהבצק מזהיב.