הכנת הזכוכית למאכל כוללת בישול. מומלץ לעשות את השיקוי בנוכחות מבוגר.
החומרים:
חמאה
1 כוס סוכר
צבע מאכל
נייר אפייה
מחבת (עדיף מטפלון)
כף עץ
אופן ההכנה:
- למרוח את נייר האפייה בחמאה רכה. לשים במקרר.
- לשים את הסוכר במחבת לטפטף על הסוכר כמה טיפות צבע מאכל.
- לשים את המחבת על אש נמוכה. לחמם, תוך כדי ערבוב בכף העץ, עד שהסוכר ימס. לא לשכוח לאסוף את הסוכר מצדי המחבת תוך כדי ערבוב.
- הסוכר יהפוך בתחילה לגושים ולאחר מכן ימס.
- לאחר שהסוכר נמס לגמרי לשפוך את הנוזל על נייר האפייה הקר.
- להניח ל"זכוכית" להתקרר. לאחר שהתקררה, להפריד אותה מנייר האפייה ולאכול אותה. בתיאבון!