זכוכית למאכל…


 הכנת הזכוכית למאכל כוללת בישול.  מומלץ לעשות את השיקוי בנוכחות מבוגר.

החומרים:
חמאה
1 כוס סוכר
צבע מאכל
נייר אפייה
מחבת (עדיף מטפלון)
כף עץ

 

 

אופן ההכנה:

  1. למרוח את נייר האפייה בחמאה רכה. לשים במקרר.
  2. לשים את הסוכר במחבת לטפטף על הסוכר כמה טיפות צבע מאכל.
  3. לשים את המחבת על אש נמוכה. לחמם, תוך כדי ערבוב בכף העץ, עד שהסוכר ימס. לא לשכוח לאסוף את הסוכר מצדי המחבת תוך כדי ערבוב.
  4. הסוכר יהפוך בתחילה לגושים ולאחר מכן ימס.
  5. לאחר שהסוכר נמס לגמרי לשפוך את הנוזל על נייר האפייה הקר.
  6. להניח ל"זכוכית" להתקרר. לאחר שהתקררה, להפריד אותה מנייר האפייה ולאכול אותה. בתיאבון!