החומרים (לכ-20 מרשמלו):
450 גרם שוקולד לבן
60 גרם חמאה
¼ כוס שמן
חבילה של מרשמלו (גדולים)
צבעי מאכל: ירוק וכחול
1 שמנת מתוקה
סוכריות שוקולד עגולות
קיסמים
2 מחבתות קטנות
שקית זילוף
אופן ההכנה:
- במחבת על אש קטן להמיס את השוקולד הלבן, החמאה והשמן. לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
- לחלק את התערובת לשתי מחבתות.
- לאחת המחבתות להוסיף לתערובת החמאה החמה טיפות של צבע מאכל ירוק – עד לקבלת הצבע הרצוי.
- למחבת השנייה להוסיף לתערובת החמאה החמה צבע מאכל כחול – עד לקבלת הצבע הרצוי.
- להניח לשתי המחבתות להתקרר לטמפרטורת החדר על הגז (המכובה).
- בקצה כל מרשמלו לנעוץ קיסם (וכך להכין אותם לטבילה).
- כאשר התערובת הירוקה מתחילה להסמיך (אך לא להתקשות!), להחזיק את הקיסם עם המרשמלו בקצה ולטבול בתערובת. לוודא שהמרשמלו כוסה בציפוי מכל הצדדים.
- לצפות כך כ-20 מרשמלו. להניח אותם על נייר שעווה ולשים במקרר למשך כ-15 דקות.
- במידה שתערובת החמאה הכחולה התקשתה, יש לחמם אותה שום ולצנן לטמפרטורת החדר במשך כ-10 דקות.
- להוציא את המרשמלו הירוקים מהמקרר ולטבול חצי מכל מרשמלו בתערובת הכחולה (ליצירת בגד החייזר!).
- לאחר טבילת כל המרשמלו בתערובת הכחולה, להניח במקרר למשך כ-10 דקות.
- להקציף את השמנת המתוקה לקצף יציב.
- לשים את הקצפת בשקית זילוף וליצור לכל מרשמלו 3 "עיניים". במרכז כל עין להניח סוכריית שוקולד עגולה.
- להוציא את הקיסמים מהמרשמלו ולהגיש.