חייזרים מ…מרשמלו


החומרים (לכ-20 מרשמלו):
450 גרם שוקולד לבן

60 גרם חמאה
¼ כוס שמן
חבילה של מרשמלו (גדולים)
צבעי מאכל: ירוק וכחול
1 שמנת מתוקה
סוכריות שוקולד עגולות
קיסמים
2 מחבתות קטנות
שקית זילוף

 

 

אופן ההכנה:

  1. במחבת על אש קטן להמיס את השוקולד הלבן, החמאה והשמן. לערבב היטב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  2. לחלק את התערובת לשתי מחבתות.
  3. לאחת המחבתות להוסיף לתערובת החמאה החמה טיפות של צבע מאכל ירוק – עד לקבלת הצבע הרצוי.
  4. למחבת השנייה להוסיף לתערובת החמאה החמה צבע מאכל כחול – עד לקבלת הצבע הרצוי.
  5. להניח לשתי המחבתות להתקרר לטמפרטורת החדר על הגז (המכובה).
  6. בקצה כל מרשמלו לנעוץ קיסם (וכך להכין אותם לטבילה).
  7. כאשר התערובת הירוקה מתחילה להסמיך (אך לא להתקשות!), להחזיק את הקיסם עם המרשמלו בקצה ולטבול בתערובת. לוודא שהמרשמלו כוסה בציפוי מכל הצדדים.
  8. לצפות כך כ-20 מרשמלו. להניח אותם על נייר שעווה ולשים במקרר למשך כ-15 דקות.
  9. במידה שתערובת החמאה הכחולה התקשתה, יש לחמם אותה שום ולצנן לטמפרטורת החדר במשך כ-10 דקות.
  10. להוציא את המרשמלו הירוקים מהמקרר ולטבול חצי מכל מרשמלו בתערובת הכחולה (ליצירת בגד החייזר!).
  11. לאחר טבילת כל המרשמלו בתערובת הכחולה, להניח במקרר למשך כ-10 דקות.
  12. להקציף את השמנת המתוקה לקצף יציב.
  13. לשים את הקצפת בשקית זילוף וליצור לכל מרשמלו 3 "עיניים". במרכז כל עין להניח סוכריית שוקולד עגולה.
  14. להוציא את הקיסמים מהמרשמלו  ולהגיש.