קצת השקעה…אבל בהחלט שווה!
החומרים לסלסילות (10 סלסילות):
100 גרם קמח רגיל
¼ כפית מלח
50 גרם חמאה
½ חלמון ביצה
50 מ"ל מים קרים
החומרים למילוי:
½ כפית שמן זית
½ כפית שום קצוץ
1 כף בצל סגול קצוץ
25 גרם מחית תפוחי אדמה
¼ כפית פלפל
½ כפית מלח
½ ביצה
החומרים לקישוט:
50 גרם תפוחי אדמה מקולפים ומבושלים
25 גרם חמאה
½ כפית מלח
½ כפית פלפל לבן
טיפת צבע מאכל
שקית זילוף (אפשר להשתמש בשקית רגילה ולגזור פתח קטן בקצה)
אופן ההכנה:
- לנפות את הקמח. לשים את הקמח והמלח בקערה גדולה.
- בעזרת האצבעות לפורר את החמאה בקמח כך שיתקבל בצק גרגירי.
- להוסיף את ½ חלמון הביצה והמים לערבב היטב עם הידיים. להשתדל לערבב במהירות.
- לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולשים במקרר למשך 15-10 דקות.
- לרדד את הבצק על משטח מקומח לריבוע בגודל כ-30 ס"מ ובעובי של כ-3 מ"מ.
- בעזרת חותכן עוגיות או כוס ליצור עיגולים בבצק בקוטר של כ-5 ס"מ.
- לחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- לשמן את התבנית ולהניח את עיגולי הבצק. להרים את הבצק ליצירת הסלסילה. לדקור במזלג את תחתית העיגולים למניעת התפיחה באפייה.
- לחמם במחבת על להבה בינונית ½ כפית שמן להוסיף את השום הקצוץ ולערבב. להוסיף את הבצל ומחית תפוחי האדמה. לחמם עד שהבצל מתרכך והתערובת חמה. להוסיף מלח ופלפל ולערבב היטב.
- לשים את התערובת בתוך עיגולי הבצק. לטרוף ½ ביצה ולהבריש אותה על פני המילוי.
- לשים את התבנית בתנור שחומם מראש למשך כ-20 דקות, או עד שהבצק מזהיב.
- להוציא מהתנור ולהניח לקירור.
- להוסיף לתפוחי האדמה המבושלים חמאה, מלח, ופלפל לבן ולעשות מחית. להוסיף למחית צבע מאכל (אפשר לחלק את המחית לחלקים ולהוסיף צבעים שונים).
- לשים את המחית בשקית זילוף ולהזליף על "הסלסילות".
הערה: במידה שנשארו חלקי בצק אפשר להשתמש בהם ליצירת ידיות: משיירי הבצק ליצור גלילים, לכופף אותם לצורת "ח" ולשים בתנור.