החומרים (לכריך אחד):
2 פרוסות לחם לבן
2 פרוסות לחם שיפון
פרוסת תפוח עץ (עם הקליפה)
גזר
סלרי עלים
תפוז או אשכולית
קישוא
צ'יריוס (לעיניים)
ממרח לפי בחירה
אופן ההכנה:
- להסיר את החלקים הקשים מפרוסות הלחם.
- לשים את פרוסות הלחם הלבן אחד על השני ולחתוך מהם חצי עיגול. לעשות אותו דבר עם פרוסות לחם השיפון. למרוח כל כריך בממרח שנבחר.
- להניח את פרוסות לחם השיפון צמוד והפוך לכריך הלחם הלבן (ראה תמונה למעלה).
- לחתוך את התפוז או האשכולית לשני חצאים. לחתוך1/3 מהחלק התחתון של התפוז/אשכולית, עם הקליפה – חלק זה ישמש לכובע.
- ליבש את החלקים (עם מגבת או נייר) ולהניח מעל פרוסות הלחם הלבן.
- לקחת את שני מקלות הסלרי קטנים ולחתוך אותם כפי שמודגם בתמונה למעלה. להניח את "הידיים" במקום.
- להשתמש בפרוסת התפוח ל"פס" בחולצה ולהניח במקום המתאים.
- לחתוך פרוסת מהגזר ולחצות אותה לשניים – ליצירת האוזניים. לחתוך 2 פרוסות גזר נוספות לעיניים.
- לשים 2 צ'יריוס במרכז כל עין ליצירת האישונים.
- לחתוך חתיכת סלרי קטנה ליצירת האף.
- לחתוך רצועה של קישוא (עם הקליפה) ליצירת הפה.