כריך בצורת רובוט


החומרים (לכריך אחד):
2 פרוסות לחם לבן
2 פרוסות לחם שיפון
פרוסת תפוח עץ (עם הקליפה)
גזר
סלרי עלים
תפוז או אשכוליתכריך בצורת רובוט
קישוא
צ'יריוס (לעיניים)
ממרח לפי בחירה

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. להסיר את החלקים הקשים מפרוסות הלחם.
  2. לשים את פרוסות הלחם הלבן אחד על השני ולחתוך מהם חצי עיגול. לעשות אותו דבר עם פרוסות לחם השיפון. למרוח כל כריך בממרח שנבחר.
  3. להניח את פרוסות לחם השיפון צמוד והפוך לכריך הלחם הלבן (ראה תמונה למעלה).
  4. לחתוך את התפוז או האשכולית לשני חצאים. לחתוך1/3 מהחלק התחתון של התפוז/אשכולית, עם הקליפה – חלק זה ישמש לכובע.
  5. ליבש את החלקים (עם מגבת או נייר) ולהניח מעל פרוסות הלחם הלבן.
  6. לקחת את שני מקלות הסלרי קטנים ולחתוך אותם כפי שמודגם בתמונה למעלה. להניח את "הידיים" במקום.
  7. להשתמש בפרוסת התפוח ל"פס" בחולצה ולהניח במקום המתאים.
  8. לחתוך פרוסת מהגזר ולחצות אותה לשניים – ליצירת האוזניים. לחתוך 2 פרוסות גזר נוספות לעיניים.
  9. לשים 2 צ'יריוס במרכז כל עין ליצירת האישונים.
  10. לחתוך חתיכת סלרי קטנה ליצירת האף.
  11. לחתוך רצועה של קישוא (עם הקליפה) ליצירת הפה.