החומרים לבצק:
5 כוסות קמח
½ כוס שקית שמרית או 1 כף שמרים יבשים
1 כף דבש או סילאן
½1 כוסות מים פושרים
¼ כוס שמן זית
2 כפיות מלח
אופן הכנת הבצק:
ללוש לבצק אחיד ולהתפיח לפחות במשך שעה במקום חמים.
החומרים ללחמנייה:
נייר אפייה
מעט שמן (או ספריי שמן)
נקניק
פרוסות גבינה צהובה
זיתים שחורים
אופן הכנה הלחמנייה:
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
- לחלק את הבצק לשני חלקים.
- לשטח את מחצית הבצק על משטח מקומח.
- לשמן מעט את נייר האפייה. להניח את הבצק על נייר האפייה.
- לחלק את הבצק למלבנים, כאשר אורכו גדול בכ-8 ס"מ מאורך הנקניקיות שברשותכם וברוחב מספיק כדי לגלגל בו את הנקניקייה.
- להניח על כל מלבן את הנקניקייה ולגלגל מסביבה את הבצק. להשאיר בקצה האחד של הלחמנייה מקום לראש ולהדק את הקצה השני ליצירת הזנב.
- לצבוט את הבצק מתחת ל"ראש" המיועד – ליצירת הצוואר.
- מהחלק השני של הבצק ליצור גליל. לחלק את הגליל ל-3 חלקים כך שהחלק הראשון יהיה קצת יותר גדול ממחצית הגליל.
- יצירת האוזניים: מהחלק הגדול יותר ליצור גליל באורך של כ-20 ס"מ כאשר במרכז הוא דק מאוד. לשים את הגליל מסביב לצוואר ולשטח את האוזניים.
- להכנת הרגליים: מכל אחד מהחלקים הנותרים ליצור גליל באורך של כ-10 ס"מ, כאשר המרווח באמצע הגלילים הוא צר מאוד.בקצוות ליצור כדורים קטנים. לשים את הגלילים מתחת לכלב ליצירת הרגליים.
- חזרו על הפעולות עם שארית הבצק ליצירת לחמניות נוספות.
- לשים את הלחמניות בתנור למשך 20-15 שניות, או עד שיזהיבו.
- גזרו את הגבינה הצהובה לעיגולים ליצירת העיניים. השתמשו בזיתים שחורים ליצירת האף והעישונים.