החומרים (ל-8-10 מנות):
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כוס שמנת מתוקה
2 ביצים
2 כפות סוכר (עדיף סוכר "דק דק" של סוגת)
לקישוט: אפשרי לקשט בתותים, קצפת משמנת מתוקה' שבבי שוקולד או סוכריות צבעוניות. ניתן גם להגיש ללא הקישוט.
אופן ההכנה:
- לשים את השוקולד במיקרוגל ולחמם בעצמה בינונית למשך 1-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת חלקה. לערבב את השוקולד מידי 30 שניות. להניח לצינון למשך כ-5 דקות.
- להקציף את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. אם אתם מעוניינים לקשט את המוס בקצפת, הוסיפו כוס שמנת מתוקה והקציפו.
- להקציף את החלבונים ולהוסיף להם בהדרגה את הסוכר. להקציף משך 1-2 דקות עד שמתקבל קצף מבריק ונוקשה.
- להוסיף לשוקולד המומס את החלמונים ולערבב היטב. להוסיף לתערובת 1/3 מקצף הביצים ולערבב בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את שארית קצף הביצים.
- לקפל לתערובת את השמנת המתוקה.
- לצקת את התערובת לכוסות או לכל כלי קיבול אחר שתחפצו. לכסות בפלסטיק נצמד ולהניח במקרר למשך 3-4 שעות, או עד שהמוס מתקשה.
- את הקישוט להוסיף לפני ההגשה.