מוס שוקולד קל להכנה


החומרים (ל-8-10 מנות):
150 גרם שוקולד מריר שבור לקוביות
1 כוס שמנת מתוקה
2 ביצים
2 כפות סוכר (עדיף סוכר "דק דק" של סוגת)מוס שוקולד קל להכנה
לקישוט: אפשרי לקשט בתותים, קצפת משמנת מתוקה' שבבי שוקולד או סוכריות צבעוניות. ניתן גם להגיש ללא הקישוט.

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. לשים את השוקולד במיקרוגל ולחמם בעצמה בינונית למשך 1-2 דקות, עד שמתקבלת תערובת חלקה. לערבב את השוקולד מידי 30 שניות. להניח לצינון למשך כ-5 דקות.
  2. להקציף את השמנת המתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. אם אתם מעוניינים לקשט את המוס בקצפת, הוסיפו כוס שמנת מתוקה והקציפו.
  3. להקציף את החלבונים ולהוסיף להם בהדרגה את הסוכר. להקציף משך 1-2 דקות עד שמתקבל קצף מבריק ונוקשה.
  4. להוסיף לשוקולד המומס את החלמונים ולערבב היטב. להוסיף לתערובת 1/3 מקצף הביצים ולערבב בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת אחידה. להוסיף את שארית קצף הביצים.
  5. לקפל לתערובת את השמנת המתוקה.
  6. לצקת את התערובת לכוסות או לכל כלי קיבול אחר שתחפצו. לכסות בפלסטיק נצמד ולהניח במקרר למשך 3-4 שעות, או עד שהמוס מתקשה.
  7. את הקישוט להוסיף לפני ההגשה.