החומרים:
1 כוס חמאה רכה
1 כוס אבקת סוכר
1 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
¼ כפית תמצית לימון או שקדים
4 כוסות קמח
1 כפית סודה לאפייה
1 כפית קרם טרטר
½ כפית מלח
פירות העונה לפי בחירה
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
- להקציף בקערה את החמאה, הסוכר, הביצים, השמן והתמציות.
- בקערה נפרדת לערבב את הקמח, הסודה לאפייה, קרם טרטר ומלח.
- להוסיף את תערובת הקמח בהדרגה לתערובת הביצים ולבחוש היטב עד לקבלת בצק אחיד.
- להניח את הבצק על משטח מקומח ולרדד. ליצור עיגולים.
- להניח את עיגולי הבצק בתבנית משומנת. לשים בתנור שחומם מראש למשך 9-7 דקות.
- להניח את העוגיות על רשת מתכת לצינון.
- לאחר שהעוגיות התקררו זהו השלב שאפשר לשתף בו את הילדים: להניח פירות שונים על השולחן ואם הם גדולים מספיק, לאפשר להם לחתוך את הפירות בצורות שונות.
- לשים את הפירות החתוכים על העוגיות ולהגיש.